Το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία• είναι το βόλεμα. - Rollo May, 1909-1994, Αμερικανός ψυχολόγος

Επίσκεψη του βουλευτή της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

25 Ιούνιος, 2019

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επισκέφτηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που σχεδιάζει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς και τα «αναπτυξιακά στοιχήματα» για τη Δυτική Αθήνα στο μέλλον.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τις δεσμεύσεις της ΝΔ για μείωση της φορολογίας και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης, σε ένα πλαίσιο βασισμένο στο τρίπτυχο «δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, δεν «σκοτώνουμε» την επιχειρηματικότητα, δεν θέτουμε εμπόδια υπέρ ενός άδηλου δημοσίου συμφέροντος σε οποιαδήποτε δράση».

Αναφερόμενος ειδικά στη Δυτική Αθήνα, «έδρα του κόσμου της εργασίας και των επαγγελματιών», όπως ανέφερε συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ως «μεγάλο στοίχημα» τη δημιουργία κυψελών νέας επιχειρηματικότητας και startup στην περιοχή, ενώ ανέδειξε τρία κυρίαρχα ζητήματα:

– Πρώτον, το συγκοινωνιακό, εξηγώντας ότι με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες φτάνει το μετρό, η Δυτική Αθήνα είναι συγκοινωνιακά αποκλεισμένη. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι χρειάζονται -μεταξύ άλλων- πιο τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, επέκταση του μετρό και αποσυμφόρηση της Εθνικής Οδού, μέσω παρακαμπτήριας που θα οδηγεί στην Κόρινθο.

– Δεύτερον, την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών, με τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, ολοήμερων σχολείων, υποδομών υγείας για τους κατοίκους της περιοχής.

– Τρίτον, την αξιοποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την ανάδειξη του ρόλου του, αλλά και τη διασύνδεσή του με την αγορά, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας την εμπειρία των Επιμελητηρίων. «Η γενιά που έρχεται πρέπει να ζήσει και να εργαστεί εδώ. Είναι η γενιά που θα τροφοδοτήσει την αγορά εργασίας, είναι η γενιά που θα βάλει τέρμα στη διαρροή των εκατοντάδων χιλιάδων νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, «έθεσαν στον κ. Βαρβιτσιώτη όλα τα ζητήματα που «φρενάρουν» σήμερα την επιχειρηματικότητα, όπως η υπέρμετρη φορολογία, το ασφαλιστικό κόστος, η έλλειψη ρευστότητας, η γραφειοκρατία και η ασφάλεια- τονίζοντας ότι μόνο μέσω της στήριξης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να έρθει η επόμενη μέρα στην οικονομία». Γι’ αυτό, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και συμφώνησαν από κοινού στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών στο μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.

Read previous post:
Οι σπορ τεχνολογίες του νέου Ford Focus ST απογειώνουν τις επιδόσεις του

Το δυνατό έγινε δυνατότερο.

Close