Όταν ο γείτονας χάνει τη δουλειά του, βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση. Όταν τη χάνω εγώ, βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. - Harry Truman

Επίσκεψη του Αλ. Χαρίτση στις Διευθύνσεις Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

7 Μαΐου, 2019

Τις Διευθύνσεις Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο Αλέξης Χαρίτσης, ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε όλα τα τμήματα, συνομίλησε με τα στελέχη και τους υπαλλήλους και ενημερώθηκε για την προετοιμασία, η οποία συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς, για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωκοινοβούλιο, τις περιφέρειες, τους δήμους και τις κοινότητες της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

Τα στελέχη των δύο διευθύνσεων διαβεβαίωσαν τον κ. Χαρίτση ότι όλα κυλούν ομαλά και ότι παρά τον σύνθετο και πολύπλοκο χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα διεξαχθεί – για πρώτη φορά – με τέσσερις κάλπες, αλλά και με σταυρό προτίμησης, οι εκλογείς θα ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει:

«Με τους εργαζομένους των Διευθύνσεων Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ που εδώ και μήνες εργάζονται με αυταπάρνηση για την προετοιμασία των επερχόμενων εκλογών. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές, ευρωεκλογές) είναι μια πρωτόγνωρη πρόκληση για τη διοίκηση, χάρη, όμως, στην έγκαιρη προετοιμασία όλων των ανθρώπων του Υπουργείου είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια καθόλα ομαλή εκλογική διαδικασία».

 

Μιλώντας, εξάλλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ALPHA» για την εκλογική διαδικασία, ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε: «Είναι η πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της χώρας που καλούμαστε να διεξαγάγουμε μία εκλογική διαδικασία με τέσσερις κάλπες, για τις ευρωπαϊκές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές. Είναι μία διαδικασία πρωτόγνωρη και απαιτητική και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε μία σειρά από αλλαγές.

Στη μεγάλη πλειονότητα των τμημάτων, περίπου στο 85% των τμημάτων, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν πρώτα σε δύο κάλπες σε μία αίθουσα και αμέσως μετά σε διπλανή αίθουσα να ψηφίσουν σε άλλες δύο κάλπες, έτσι ώστε και για τους ίδιους να είναι πιο ομαλή διαδικασία, αλλά και ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Επιπλέον, εισάγουμε για πρώτη φορά τεχνολογικές καινοτομίες για να έχουμε πολύ γρήγορα (μεταξύ 21.00 και 22.00) μία πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος».

 

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
H ΝΔ για την απόφαση της απολυμένης υπαλλήλου της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα

«Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει πρώην υπάλληλο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας ότι απολύθηκε εκδικητικά επειδή κατήγγειλε τις...

Close