Ο φόβος του κακού είναι πολύ πιο ισχυρό κίνητρο για τις ανθρώπινες πράξεις από την προοπτική του καλού. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος

Επίσκεψη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Bundestag, στην Ταϊβάν

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ταϊβάν στο τέλος Οκτωβρίου. Το ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη επισκέψεις στην Ιαπωνία και στο Χονγκ Κονγκ, είχε προγραμματιστεί πριν από την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου και στην αποστολή αναμένεται να συμμετάσχουν μέλη και άλλων επιτροπών της Bundestag. Σύμφωνα με τον ειδικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μίχαελ Μπραντ, ο οποίος θα συμμετάσχει στην αποστολή, ενδεχόμενες αντιδράσεις του Πεκίνου «δεν αποτελούν λόγο ακύρωσης» της συμμετοχής του ή της επίσκεψης. «Η κινεζική ηγεσία πρέπει να προσέξει ώστε να μην εξελιχθεί απλώς σε έναν δράκο, ο οποίος εκτοξεύει απειλές στη διεθνή σκηνή. Χρειάζεται λίγη περισσότερη ασιατική πειθαρχία», δήλωσε ο κ. Μπραντ.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε προγραμματίσει και το 2020 επίσκεψη στην Ταϊβάν, αλλά χρειάστηκε να την ακυρώσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.