Κάθε άνθρωπος, οπουδήποτε, θα ανθίσει με εκατό απροσδόκητα ταλέντα και ικανότητες, με το που του δοθεί απλώς μια ευκαιρία. Doris Lessing, 1919-2013, Βρετανίδα συγγραφέας

Επίσκεψη της Δ. Μιχαηλίδου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες

26 Μαΐου, 2020

Επίσκεψη στο δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες πραγματοποίησε το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, διαπιστώνοντας και η ίδια «με χαρά, ότι τηρούνται οι προδιαγραφές που θέσαμε».

«Από χθες καταφέραμε και ανοίξαμε τις ανοιχτές δομές για παιδιά με αναπηρία κατόπιν εντολών των ειδικών- της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων- αλλά και εισήγησης του Πρωθυπουργού. Ξανανοίξαμε, λοιπόν, δομές που είχαμε κλείσει μέσα Μαρτίου έτσι ώστε να προστατεύσουμε την προσωπική αλλά και τη δημόσια υγεία των ατόμων με αναπηρία. Διαμορφώσαμε ειδικές προδιαγραφές λειτουργίας στις δομές αυτές, όπως ενάμιση μέτρο απόσταση, τήρηση υγιεινής, πολύ καλό εξαερισμό, εκ περιτροπής λειτουργία με μάξιμουμ δυναμικότητα 50% και είμαι πολύ χαρούμενη που είδα σήμερα ότι οι προδιαγραφές που θέσαμε τηρούνται», τόνισε, μετά την επίσκεψή της, η κ. Μιχαηλίδου.

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι από 1η Ιουνίου ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, «οπότε, με μεγάλη υπευθυνότητα συνεχίζουμε το σταδιακό άνοιγμα των δομών έτσι ώστε κανείς να μη μείνει πίσω και το κράτος να παρέχει όλες τις υπηρεσίες αυτές με ασφάλεια, και οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την κοινωνικοποίηση και την ψυχική υγεία των ατόμων με αναπηρία».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) Ιωάννα Κοσμοπούλου, το Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης έχει 50 ωφελούμενους, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα σε δύο βάρδιες.

Η υφυπουργός, στη συνέχεια, επισκέφθηκε το δημοτικό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και το απόγευμα, μαζί με τον πρωθυπουργό, θα μεταβεί στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων».

Νατάσα Καραθάνου

Read previous post:
Επίσκεψη της Δ. Μιχαηλίδου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες

Επίσκεψη στο δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες πραγματοποίησε το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου,...

Close