Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Επίσκεψη Ν. Δένδια στο Κιλκίς

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφτηκε χθες το απόγευμα, το Κιλκίς, ως συντονιστής στην Κεντρική Μακεδονία του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.

Συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Γιώργο Γεωργαντά και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μηνά Παπαδόπουλο, καθώς και κομματικά στελέχη.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη, παρουσία αντιδημάρχων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών του.

Επισκέφτηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, παρουσία των δημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, καθώς και της Περιφερειακής Συμβούλου Νατάσσας Σωτηριάδου.

Ο κ. Δένδιας συνομίλησε με πολίτες για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αυτές οι εκλογές δεν είναι αδιάφορες, δεν είναι εκλογές στις οποίες μπορούμε να εκφράσουμε αίσθημα διαμαρτυρίας για τις κατανοητές και πολλές φορές, σωστές θέσεις μας για ζητήματα που μας αφορούν και στα οποία θεωρούμε ότι δεν πήραμε επαρκείς απαντήσεις».

«Υπάρχει ένα ισχυρό λαϊκιστικό ρεύμα στην Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο κατ’ εξοχήν Ευρωπαίος πρωθυπουργός, ο οποίος στέκεται απέναντι σε αυτό το ρεύμα, με θέσεις που δεν είναι κατ’ ανάγκη πάντοτε δημοφιλείς. Θέσεις, όμως, ορθές και κυρίως θέσεις συμφέρουσες για την Ελλάδα και θέσεις ευρωπαϊκές. Δεν μπορούμε να αδυνατίσουμε αυτή τη φωνή», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι ένα τεράστιο όπλο στη φαρέτρα του Έλληνα πρωθυπουργού και κάθε Έλληνα υπουργού όταν συναντιέται με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

«Διεξάγεται», είπε ο κ. Δένδιας, «αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ένας μεγάλος διάλογος, ένας πολύ ισχυρός διάλογος για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα, δυνάμεων δηλαδή που κάτω από την ευρωπαϊκή σημαία θα υπερασπίζονται τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και τον ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο» εξήγησε.