Η συγχώρεση οφείλεται συχνά στην γενναιοδωρία, αλλά εξίσου συχνά και στην έλλειψη μνήμης. Alfred Capus, 1858-1922, Γάλλος συγγραφέας

Επίσκεψη Λ. Κονιόρδου στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

13 Ιούνιος, 2018

Το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφτηκε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων, δεδομένου ότι οι εργασίες που αφορούν στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, ξεκίνησαν ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2019, να παραδοθεί το κτίριο στην Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Την κ.Κονιόρδου υποδέχτηκε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία την ξενάγησε στους διάφορους χώρους του νέου μουσείου και την ευχαρίστησε για την αμέριστη υποστήριξή της.

Η υπουργός επισκέφθηκε όλους τους χώρους, από την επιβλητική αίθουσα υποδοχής έως τις αίθουσες των μόνιμων συλλογών και των περιοδικών εκθέσεων, τους χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκης, τα εργαστήρια συντήρησης, τις υπόγειες αποθήκες των έργων τέχνης, οι οποίες έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, καθώς και τα ήδη εγκατεστημένα μηχανοστάσια. Στη συζήτηση που ακολούθησε με όλους τους συντελεστές η υπουργός ενημερώθηκε για τα επόμενα στάδια ολοκλήρωσης του έργου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά και να στηρίζει το όλο εγχείρημα. Η επίσκεψη διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Την υπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψη, ο διευθυντής του γραφείου της, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου και επιτελικά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, οι τεχνικές υπηρεσίες του Υ.Π.Π.Ο.Α. που έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας ΒΕTAPLAN Α.Ε., που εκτελεί έργο τεχνικού συμβούλου για την Β΄φάση της επέκτασης της ΕΠΜΑΣ, η οποία πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (πτέρυγα Ι.Σ.Ν.).

Read previous post:
Ημέρα Αιμοδοσίας «10′ για την Ελλάδα» διοργανώνει αύριο η πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα

Η πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» και τους δήμους Κηφισίας...

Close