Αν εφαρμοστούν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί. Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και laser

18 Μαΐου, 2019

Στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και laser το οποίο είναι τμήμα του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου που αφορά στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο πρύτανης του ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης παρουσίασε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έργο του Ινστιτούτου το οποίο αφορά έρευνα πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας και σημασίας, το γνωστό πρόγραμμα hiper το οποίο σχετίζεται με την πυρηνική σύντηξη ταχείας ανάφλεξης με τη χρήση laser. Το hiper περιλαμβάνεται στον κατάλογο 35 συνολικά έργων που είναι γνωστός ως οδικός χάρτης για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών υποδομών έρευνας.

 

«Η μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο είναι μία ευκαιρία για το ακαδημαϊκό ίδρυμα να μπορέσει να χαράξει μία ξεχωριστή ανεξάρτητη πορεία αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του στην εφαρμοσμένη έρευνα δίνοντας έμφαση και μετατρέποντας τις υφιστάμενες δομές σε ένα πυλώνα ανάπτυξης συνολικά για την Κρήτη. Δεν είναι μόνο η Κρήτη του τουρισμού, του πολιτισμού, η Κρήτη των φυσικών ομορφιών, αλλά πρέπει να είναι και της γνώσης, η Κρήτη της καινοτομίας και οι συνθήκες που επικρατούν στο Ινστιτούτο δίνουν πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιηθούν. Οι υφιστάμενες υποδομές είναι προς το καλό του τόπου. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημαντική δουλειά που κάνετε εδώ» , δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα έργο του ινστιτούτου από τον καθηγητή και διευθυντή του ινστιτούτου Μιχάλη Ταταράκη.

Read previous post:
Αλέγκρι: «Η σωστή στιγμή για να φύγω»

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους θα αποτελέσει στο τέλος της σεζόν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Close