Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος, απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη. G.K. Chesterton, Άγγλος συγγραφέας & κριτικός

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ υπό τον Ν. Δένδια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης

6 Ιουνίου, 2024

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών Νίκο Δένδια, επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και μίλησε σε συνάντηση με πολίτες στον Εύοσμο, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο κλιμάκιο μετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γγ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ‘Αννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος και Διαμαντής Γκολιδάκης, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και Φάνης Παππάς, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Μητράκας και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος σε πολίτες, υπογράμμισε τους λόγους για τους οποίους, όπως είπε «η Ευρώπη είναι απαραίτητη για την Ελλάδα», καθώς και ότι πρέπει «να στείλουμε στην Ευρώπη τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις, να επηρεάσουμε τις αποφάσεις, να προστατεύσουμε τελικά αυτό που είναι δικό μας συμφέρον, το εθνικό μας συμφέρον». 

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ευρώπη είναι απαραίτητη για την Ελλάδα. Είναι απαραίτητη κατ’ αρχάς, για τα κονδύλια τα οποία αλλάζουν την καθημερινότητα όλων μας. Το 90% των έργων που γίνονται αυτή τη στιγμή, γίνονται με ευρωπαϊκά χρήματα. Όμως, είναι απαραίτητη και για έναν άλλο λόγο. Διότι προχωράει να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που είναι η Κοινή ‘Αμυνα. Η Ευρώπη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είδε καθαρά ότι αν δεν έχει αμυντικό βραχίονα, δεν πάει πουθενά. Κι αν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη που έχει τεράστιο συμφέρον -για να μην πω υπαρξιακό συμφέρον- στο να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός  αμυντικός βραχίονας, αυτή είναι η Ελλάδα. Γιατί εμείς, η Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε θέμα “ζωντανής” απειλής. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει casus belli. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει θέμα γεωγραφικής και νομικής διεκδίκησης επί των συνόρων μας! Και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αμυντικό βραχίονα αν δεν είμαστε εμείς πρωτεργάτες σε αυτό. 
Ο πρωθυπουργός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια και σε αυτόν τον τομέα. Μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό είναι οι πρωτεργάτες της νέας προσπάθειας για αμυντική αντιαεροπορική ομπρέλα πάνω από όλη την Ευρώπη. Εμείς στην Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, ετοιμάζουμε την δική μας αντιαεροπορική ομπρέλα, το δικό μας αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο. Αλλά μπορούμε αυτό να το δείξουμε και στους Ευρωπαίους. 

Πρέπει λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε ώστε  να είναι η Νέα Δημοκρατία το πιο ισχυρό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να έχουμε λόγο και στις επιλογές του αύριο. Να στείλουμε στην Ευρώπη τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις, να επηρεάσουμε τις αποφάσεις, να προστατεύσουμε τελικά αυτό που είναι δικό μας συμφέρον, το εθνικό μας συμφέρον», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Κ. Τζ.

φωτ.αρχείου