Το μεγαλύτερο λάθος, που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου, είναι να φοβάσαι συνεχώς ότι θα κάνεις λάθος. Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ με επικεφαλής του υπουργό Μετανάστευσης Δ.Καιρίδη, στη Λήμνο

22 Μαΐου, 2024

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο κλιμάκιο μετείχαν ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Σάμου Χαράλαμπος Στεφανάδης και η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λήμνου Μαρία Ρούσσου.

Την πρώτη μέρα, ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ‘Αγγελο Βλάττα στο Επαρχείο της Μύρινας και στη συνέχεια με τη δήμαρχο Λήμνου Ελεωνόρα Γεώργα. Το απόγευμα επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό της Λήμνου και περιηγήθηκε στον παραλιακό χώρο όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Τη δεύτερη μέρα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε την Ταξιαρχία της Λήμνου και στη συνέχεια μετέβη στο Μούδρο και την Ατσική όπου επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις. Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον φήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, Κωνσταντίνο Σινάνη.

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Καιρίδης επισήμανε:

«Στις 9 Ιουνίου πρέπει να αποφασίσουμε. Θέλουμε την ισχυρή Ελλάδα στην ισχυρή Ευρώπη ή θέλουμε “να το διαλύσουμε το μαγαζί”; Αν θέλουμε να το διαλύσουμε, ας πάμε να ψηφίσουμε τη διαμαρτυρία, τον λαϊκισμό, το άκρο. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερα και ότι το εθνικό μας συμφέρον εξυπηρετείται αν είμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία, μόνοι απέναντι στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μόνοι απέναντι στην ενεργειακή κρίση ή την ψηφιακή μετάβαση. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα αν είμαστε μέλος ενός ισχυρού γκρουπ, μιας ισχυρής οικογένειας για την οποία παλεύουμε».

Αναφερόμενος στη Visa express, ο κ. Καιρίδης δήλωσε: «Η Λήμνος παραδοσιακά δεν είχε τις σχέσεις που είχε η Λέσβος με το Αϊβαλί και η Χίος με το Τσεσμέ, οπότε υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες. Δεν υπάρχει οργανωμένη πύλη εξόδου από την τουρκική πλευρά, την οποία εμείς παλεύουμε να δημιουργήσουμε. Ο στόχος είναι μέσα στο 2024 να εφαρμοστεί και στη Λήμνο η Visa express»