Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Επίσκεψη κλιμακίου της ΓΣΕΒΕΕ στη Σαμοθράκη με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων

27 Αυγούστου, 2019

Την κατάσταση που επικρατεί στη Σαμοθράκη είχε την ευκαιρία να αποτυπώσει από κοντά το κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ που επισκέφτηκε το νησί στις 25-26 Αυγούστου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν επαφές και συναντήσεις με επαγγελματίες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους τοπικούς φορείς. Σκοπός ήταν η ακριβής αποτύπωση των προβλημάτων και των απωλειών που σημειώνονται σε επίπεδο εσόδων σε δεκάδες διαφορετικά επαγγέλματα, από τη φιλοξενία και τον τουρισμό μέχρι την εστίαση και το εμπόριο, λόγω της πρόσφατης διακοπής στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, αλλά και των σημαντικών σχετικών προβλημάτων που συνεχίζονται. Επίσης, «πραγματοποιήθηκε επεξεργασία θεμάτων σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν αφενός το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης όσο και τα ζητήματα αναβάθμισης λιμενικών, πολιτισμικών και τουριστικών υποδομών. Υπό αυτό το πρίσμα, εντοπίσθηκαν χρόνια προβλήματα που χρήζουν επίλυσης και συνδέονται με την αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητας και της αναπτυξιακής δυναμικής του νησιού», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.     
Σε σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε για τη δρομολόγηση και επεξεργασία άμεσων λύσεων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, προχώρησε στην παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου ορίζοντα που στοχεύουν τόσο στην άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας όσο και στην προώθηση πρωτοβουλιών διαμόρφωσης ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου μακρού ορίζοντα που θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη αναπτυξιακή τόνωση του νησιού.
Η ΓΣΕΒΕΕ υποστηρίζει ότι η στήριξη των επαγγελματιών και των κατοίκων του νησιού πρέπει να αποτελέσει βασικό μέλημα όλων, της πολιτείας (κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος), των τοπικών φορέων και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να επανέλθει άμεσα η τουριστική και οικονομική δραστηριότητα του νησιού.
Η ΓΣΕΒΕΕ γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην ποσοτικοποίηση των απωλειών που καταγράφηκαν, στην εξειδίκευση συγκεκριμένων προτάσεων σε όλα τα σχετικά επίπεδα καθώς και την αντίστοιχη προώθηση των σχετικών μέτρων τόνωσης, ενώ θα παρακολουθήσει την εξέλιξη των ενεργειών αποκατάστασης της τουριστικής δραστηριότητας, της εμπιστοσύνης και της ομαλότητας.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Προτάσεις για την επιχειρηματικότητα θα καταθέσει στον πρωθυπουργό η διοίκηση του ΕΒΕΘ

Αιτήματα και προτάσεις, που σχετίζονται αφενός με την τόνωση της επιχειρηματικότητας και αφετέρου με την πόλη της Θεσσαλονίκης, θα καταθέσει...

Close