Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του. Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας

Επίσκεψη και συνάντηση Μπαχ με Σούγκα το Μάιο

17 Απρίλιος, 2021

 Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ θα επισκεφθεί την Ιαπωνία τον Μάιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, καθώς η ασιατική αγωνίζεται να συγκρατήσει την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
 Ο Τόμας Μπαχ θα παρευρεθεί σε τελετή της Λαμπαδηδρομίας στη δυτική πόλη της Χιροσίμα στις 17 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό  της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα την επόμενη μέρα, ανέφερε το Kyodo, επικαλούμενο πηγές κοντά στο θέμα. 
 Ο Μπαχ αναμένεται να στηρίξει τη δέσμευση της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει με ασφάλεια τους Θερινούς Αγώνες, ανέφερε το Kyodo.
 Με λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η Ιαπωνία επέκτεινε τα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε 10 περιοχές χθες Παρασκευή, καθώς το τέταρτο κύμα κρουσμάτων COVID-19 εξαπλώθηκε.
 Ο Σούγκα, ο οποίος βρίσκεται σε κρατική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες, ότι είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ότι έχει δεσμευτεί να προχωρήσει με τους Αγώνες και ότι ο Μπάιντεν προσέφερε την υποστήριξή του. 
 Α. Βαζογιάννης