Ένας από τους πιο κοινούς πειρασμούς ο οποίος όμως οδηγεί στις μεγάλες συμφορές είναι ο πειρασμός των λέξεων: «Όλοι έτσι κάνουν». Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας

Επίσκεψη και έλεγχος στελεχών της ΕΕ στη Μικρή Περιμετρική της Πάτρας

14 Ιούνιος, 2018

Το έργο της μικρής περιμετρικής της Πάτρας επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι βρέθηκαν στην Πάτρα, στο πλαίσιο του ελέγχου για την πορεία υλοποίησης του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

Το έργο της μικρής περιμετρικής είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Περιφέρεια,  η χρηματοδότηση του έργου της μικρής περιμετρικής συνεχίζεται κανονικά, όπως προβλέπεται από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την επίσκεψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μικρή περιμετρική, τόνισε ότι «πιστέψαμε σε αυτό το σημαντικό έργο και δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πλέον μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η μικρή περιμετρική θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία, έπειτα από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις, με παράλληλη αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής».

Ο περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ανάδειξης του χώρου καθώς, όπως είπε, «δεν είναι μόνο ένα οδικό έργο, δεδομένου ότι θα καταστούν επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι και παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι περιπάτου, αναψυχής και αθλοπαιδιών».

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετείχαν σε τεχνική συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια, παρουσία στελεχών από τα συναρμόδια υπουργεία, όπου αναλύθηκε στο σύνολό της, η μέχρι σήμερα πρόοδος του επιχειρησιακού προγράμματος.

Read previous post:
Μέχρι το 2022, 60.000 συμβάσεις για την παροχή φυσικού αερίου σε νοικοκυριά στο νόμο Θεσσαλονίκης

Εξήντα χιλιάδες νέες συμβάσεις για την παροχή φυσικού αερίου σε νοικοκυριά στον νομό Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται συναφθούν...

Close