Η συνείδηση του ανθρώπου είναι σαν την οδοσήμανση σε έναν αυτοκινητόδρομο: του λέει τι δεν θα ‘πρεπε να κάνει, αλλά δεν τον εμποδίζει να το κάνει. Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Εβραϊκό Μουσείο

27 Ιανουαρίου, 2020

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος η σημερινή και αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργο Στεργίου, τον γενικό δ/ντή του κόμματος, Γιάννη Μπρατάκο, τον διευθυντή του Γραφείου Προέδρου, Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη και συνεργάτες τους, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Κατά την επίσκεψή τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους από την αρχαιολόγο και διευθύντρια του μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας, το Ολοκαύτωμα και τις προφορικές συνεντεύξεις ανθρώπων που επιβίωσαν.

«Ήταν μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στη μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. «Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που εκτέλεσαν οι Ναζί, εξοντώνοντας με ανηλεή τρόπο εκατομμύρια Εβραίους, μεταξύ των οποίων και αρκετές χιλιάδες Ελληνοεβραίων. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος επιτάσσει την καταπολέμηση κάθε μορφής ρατσισμού, αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, με οδηγό τη ρήση που αναγράφεται σε επιγραφή στο στρατόπεδο του Άουσβιτς: “Όποιος δεν θυμάται την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει”», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Read previous post:
Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Αφγανιστάν, την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν

Ένα αεροσκάφος, που σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους ήταν ένα μικρό, στρατιωτικό αεροπλάνο, συνετρίβη σήμερα στο κεντρικό Αφγανιστάν, σε μια περιοχή...

Close