Φρανσουά Μιττεράν, 1916-1996, Γάλλος πρόεδρος 

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος

5 Αυγούστου, 2022

   Συνάντηση εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση και την καταγραφή των θεμάτων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τα μέλη της αντιπροσωπείας του αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, “στην επιτακτική προτεραιότητα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής σε έμψυχο υλικό και υλικοτεχνική υποδομή, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης των πυρκαγιών και την κάλυψη των 4000 κενών θέσεων, υπενθυμίζοντας και τη μονιμοποίηση των 2.200 πενταετούς θητείας το Μάρτιο του 2018, καθώς και την επιπλέον πρόσληψη 876 πυροσβεστών πενταετούς θητείας και τον διπλασιασμό των εποχικών, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους μνημονιακούς περιορισμούς”. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών και των τεχνικών μέσων, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ύπαιθρο.

Συμμετείχαν, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης Μίλτος Οικονόμου, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη, καθώς επίσης και μέλη της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ενημερώθηκαν από τον συντονιστή Επιχειρήσεων του Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα, υστράτηγο Μάριο Αποστολίδη, για την ετοιμότητα και την εξέλιξη των επιχειρήσεων στο χώρο ευθύνης του.

Τα μέλη της κομματικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν από την πλευρά τους “την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο έργο που επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες”.