Το ερώτημα αν οι μηχανές μπορούν να σκέφτονται έχει την ίδια σημασία με το ερώτημα αν τα υποβρύχια μπορούν να κολυμπούν. Edsger W. Dijsktra, 1930-2002, Ολλανδός προγραμματιστής

Επίσημη επίσκεψη στη Νικαράγουα πραγματοποιεί ο ΥΠΕΞ του Ιράν

22 Ιούλιος, 2019

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αφίχθη το απόγευμα της Κυριακής στη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα. Τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο νικαραγουανός ομόλογός του Ντένις Μονκάδα και ο Λαουρεάνο Ορτέγα, γιος του προέδρου της χώρας.

Η επίσκεψη του Ζαρίφ καταγράφεται την ώρα που η ένταση έχει κορυφωθεί μετά τη σύλληψη από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ενός τάνκερ που έπλεε υπό βρετανική σημαία, του Stena Impero, που οδηγήθηκε μαζί με τα 23 μέλη του πληρώματός του έξω από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν, όπου παραμένει αγκυροβολημένο. Μια συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί να δώσει σήμερα ο ιρανός ΥΠΕΞ ακυρώθηκε από τις νικαραγουανές αρχές εξαιτίας του «φορτωμένου προγράμματός του». Ο Ζαρίφ πρόκειται να έχει συνομιλίες κυρίως με τον αρχηγό του κράτους Ντανιέλ Ορτέγα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Read previous post:
Η Σεβίλη 2-1 την Λίβερπουλ σε φιλικό ματς 47 παικτών!

    Ακόμη μία... φιλική ήττα γνώρισε στο πλαίσιο της πριοδίας της στις ΗΠΑ, η Λίβερπουλ.

Close