Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι ούτε αφέντης. Αυτό εκφράζει την αντίληψή μου για τη δημοκρατία. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Επίσημη επίσκεψη Βαν ντερ Μπέλεν στην Κίνα

19 Μαρτίου, 2018

Της ιστορικά μεγαλύτερης αποστολής αντιπροσωπείας της χώρας του στο εξωτερικό, με συνολικά 250 μέλη, θα ηγηθεί ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, πραγματοποιώντας, μεταξύ 7 και 12 Απριλίου επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος σε διεθνή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη.

Κατά την επίσκεψή του, ο Αυστριακός πρόεδρος θα συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, τους υπουργούς Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ, Οικονομίας Μαργκαρέτε Σράμπεκ, Υποδομών Νόρμπερτ Χόφερ και Περιβάλλοντος Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, όπως επίσης από 170 επιχειρηματίες και 30 επιστήμονες και παράγοντες του πολιτισμού.

Σε κανένα επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό δεν υπήρξε στο παρελθόν μία τόσο υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία, τόνισε ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν εκφράζοντας την ελπίδα πως στη διάρκειά του θα υπάρξουν διάφορες συμφωνίες ανάμεσα σε κινεζικές και αυστριακές επιχειρήσεις και πως θα προωθηθεί ακόμη περισσότερο η διμερής συνεργασία Πεκίνου-Βιέννης κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της επιστήμης, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα, η Κίνα θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αυστριακή τεχνογνωσία στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολεοδομία, επισήμανε ο Αυστριακός πρόεδρος, παρατηρώντας πως και η Κίνα χρειάζεται καθαρές λίμνες και καθαρούς ποταμούς, ενώ αυστριακές επιχειρήσεις μπορούν πολλά να προσφέρουν ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Πεκίνο.

Από την πλευρά του, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε στη κοινή τους διεθνή συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στα πρώην ανάκτορα του Χόφμπουργκ, ότι η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί έναν “σημαντικό διεθνή παίκτη”, για παράδειγμα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και στη διένεξη με τη Βόρεια Κορέα.

Επιπλέον, κατά την άποψή του, με έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,5 % εφέτος, η Κίνα συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εθνικές οικονομίες και η εκεί μεσαία τάξη αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα, ώστε η Κίνα να είναι “η χώρα με ένα τρομερό δυναμικό” για τις αυστριακές επιχειρήσεις, από τις οποίες 900 δραστηριοποιούνται ήδη εκεί.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Κεραμεικό

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Καλογήρου Σαμουήλ στον Κεραμεικό, στην Αθήνα.

Close