Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα. Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.

Επίσημα εγκαίνια της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης και του ψηφιακού μουσείου του Αμερικανικού Κολλεγίου, παρουσία του Τζ. Πάιατ

23 Ιανουαρίου, 2020

Παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey Pyatt), πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, η τελετή των επισήμων εγκαινίων της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης και του νέου ψηφιακού μουσείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

.@USAmbPyatt attends opening ceremony for @DEREE_ACG’s renovated library, building on the long legacy of U.S. government support to American-accredited educational institutions in #Greece. pic.twitter.com/CaZ6i0tRe2
– U.S. Embassy Athens (@USEmbassyAthens) January 23, 2020

«Αποτελεί ένα δώρο, όχι μόνο προς τους σπουδάζοντες στο κολλέγιο, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα», τόνισε ο πρέσβης στον χαιρετισμό του και εξήρε τη «μεγάλη παράδοση» που, όπως είπε, έχουν οι ΗΠΑ, στο να στηρίζουν εκπαιδευτικούς θεσμούς που συνδυάζουν τις καλύτερες πρακτικές και αξίες του αμερικανικού συστήματος, με εκείνες του ελληνικού.

Ο κ. Πάιατ συνεχάρη τον πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου, Ντέιβιντ Χόρνερ (David Horner) και ευχήθηκε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από όσα έχουν να προσφέρουν οι δύο δομές.

Ο πρέσβης έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην πρόσφατη «ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, όπου συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς η Ελλάδα αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για τους Αμερικανούς φοιτητές, σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών.

Από την πλευρά του, ο κ. Χόρνερ περιγράφοντας τις νέες δομές του κολλεγίου, ανακοίνωσε τη συνεργασία που ξεκίνησε με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τον δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, με αφορμή τη λειτουργία της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης.

Στους χώρους της, οι μαθητές του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της έρευνας και της αξιοποίησης βιβλιογραφίας.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει καφέ, δωμάτια ομαδικής μελέτης, χώρο δημοσίων εκδηλώσεων και το ψηφιακό μουσείο της ιστορίας του κολλεγίου. Μία ιστορία μακρά, που ξεκίνησε το 1875.

«Στόχος μας είναι να καταστεί το Αμερικανικό Κολλέγιο εκπαιδευτικό hub για φοιτητές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Κολλέγιο φοιτούν αυτή τη στιγμή πάνω από 1.000 φοιτητές, προερχόμενοι από το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ. Επίσης, πάνω από 1.000 φοιτητές, φοιτούν στο κολλέγιο παράλληλα με τις σπουδές τους σε δημόσιο πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Read previous post:
Βέλγιο: Είκοσι τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό ψυγείο στο λιμάνι Ζεεμπρούγκε

Είκοσι τρεις μετανάστες που φέρεται να προέρχονται από την Ερυθραία και επιδίωκαν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκαν σήμερα το...

Close