Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, είναι οι φτωχοί που πεθαίνουν. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Επικαιροποίηση Μνημονίων Συνεργασίας

4 Οκτωβρίου, 2019

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπέγραψε την επικαιροποίηση και προωθεί στη Βουλή για κύρωση τα Μνημόνια Συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού, μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των: 

– Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν
– Υπουργείου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Βουλγαρίας
– Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας
– Εθνικού Ινστιτούτου Αθλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής της Κούβας
– Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ

Με τα Μνημόνια Συνεργασίας υπογραμμίζεται και ενισχύεται η αξία των Ολυμπιακών αλλά και των Παραολυμπιακών Αγώνων ως διεθνή πολιτιστικά γεγονότα, ενώ αναπτύσσεται η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της κατανόησης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των λαών. Παράλληλα, ενδυναμώνονται αθλητικοί θεσμοί και φορείς προς την κατεύθυνση της κατάρτισης και υποστήριξης προτάσεων των εμπλεκομένων μερών με στόχο την προώθηση του αθλητικού κινήματος. 

Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπονται ανταλλαγές στελεχών, προπονητών, αθλητών, αθλητικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, καθώς και συστημάτων αντιμετώπισης της φαρμακοδιέγερσης.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει τις συνεργασίες με όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη, με σκοπό την ανάδειξη του Ολυμπιακού ιδεώδους μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο προαγωγής του αθλητισμού. 

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Μαρκόπουλος: «Με αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό»

Με πληρότητα, στοχεύοντας να διπλασιάσει τις νίκες του στο πρωτάθλημα, ετοιμάζεται ο Αρης να παραταχθεί αύριο (5/10, 18:15), στο πλαίσιο...

Close