Ο τωρινός κυρίαρχος επικαλείται τη λογική, ο μελλοντικός υμνεί την ελευθερία - Παναγιώτης Κονδύλης

Επιδείξεις βασικών πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

7 Μαΐου, 2019

Με επιδείξεις βασικών πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) που θα πραγματοποιούνται από τις  10:00 έως τις 20:00 ανά μία ώρα στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, αρχίζουν αύριο οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Τις επιδείξεις θα κάνουν εθελοντές του ΕΕΣ με την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την ιστορία τους Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για τα προγράμματα εθελοντισμού και για τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που οργανώνονται στο Τμήμα Θεσσαλονίκης του ΕΕΣ.
Επίσης από τις 18:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις ακινητοποίησης πολυτραυματία και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ΑΜΕΑ. Τέλος, αύριο, από τις 20:00 έως τις 22:00, θα γίνει προβολή του εμβλήματος του ΕΕΣ στο Λευκό Πύργο, ενώ εθελοντές και παρευρισκόμενοι θα πιαστούν χέρι – χέρι για να αγκαλιάσουν το μνημείο σε ένδειξη αλληλεγγύης, ενότητας και προσφοράς, με σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και κειμηλίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κτίριο του ΕΕΣ στο Λιμάνι. Την έκθεση θα μπορούν να επισκέπτονται σχολεία και πολίτες έως τις 17 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 14:00.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Αρχίζει μεθαύριο η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

"Το πλήθος ως πρωταγωνιστής στη Λογοτεχνία και την Ιστορία" είναι το κύριο θέμα της 16ης Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου που "ζουμάρει"...

Close