Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς. Margaret Thatcher, 1925-2013, Βρετανίδα πρωθυπουργός

Επεκτείνεται η ανακύκλωση βιοαποβλήτων στον δήμο της Αθήνας

19 Φεβρουαρίου, 2020

Επεκτείνει ο δήμος Αθηναίων το πιλοτικό του πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων. Πρόσφατα τοποθέτησε άλλους 25 καφέ κάδους σε επιλεγμένα σημεία στην περιοχή του Κολωνακίου και περισσότερα από 75 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής εντάχθηκαν σ΄αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα.
 Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «πρόκειται για τη συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει σε διάφορα σημεία της Αθήνας  (λαϊκές αγορές, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.α.). Πρόθεση είναι το πρόγραμμα κομποστοποίησης να καλύψει κι άλλα σημεία της πόλης με μεγάλη συγκέντρωση καταστημάτων που έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά». Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ώρες με το τηλέφωνο 210-3402476 (Γραμματεία Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων). Επίσης, μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση t.enallaktikis.diax.apovliton@athens.gr.

Ο δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων έως το τέλος του 2020 θα πρέπει το 40% του συνολικού βάρους των οργανικών αποβλήτων να μην οδηγείται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, αλλά να ανακυκλώνεται αντλώντας από αυτό «ένα σημαντικό έσοδο για τον ίδιο τον δήμο». Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης χαρακτηρίζει «μονόδρομο» την «επιλογή να εναρμονίσει η Αθήνα όλες τις πρακτικές της με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και την προστασία του περιβάλλοντος». Είναι, τονίζει, «μία προσπάθεια που ξεκινά από κάθε γειτονιά με τους κάδους και ολοκληρώνεται με μία πρωτεύουσα πράσινη, σύγχρονη, φιλική προς τους ανθρώπους της».
 

Read previous post:
Ο νεαρός Αφρικανός του Κεχίντε Ουάιλι παίρνει τη θέση του Ναπολέοντα

Ο Αφροαμερικανός ζωγράφος Κεχίντε Ουάιλι τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς όταν δέχθηκε από τη Smithsonian National Portrait Gallery -όπου...

Close