Αν δεν μπορεί να εκφραστεί με αριθμούς, δεν είναι επιστήμη, είναι γνώση. Robert Heinlein, 1907-1988, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ΓΣΕΒΕΕ αναζητούν τρόπο να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος «Έγκαιρη Προειδοποίηση Επιχειρήσεων»

14 Νοεμβρίου, 2019

Περισσότερες από 1.000 ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετώπιζαν προβλήματα ή βρίσκονταν σε πίεση λόγω της οικονομικής κρίσης στηρίχθηκαν από διαγνώστες και 290 εθελοντές μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Έγκαιρη Προειδοποίηση Επιχειρήσεων».

Αυτό αναφέρθηκε στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, υπεύθυνοι για την εφαρμογή του προγράμματος ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων της ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου, οι δύο πρόεδροι στο πλαίσιο προχθεσινής εκδήλωσης εστίασαν στη σημασία του προγράμματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τόνισαν την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για τη συνέχισή του, ενώ όπως ανέλυσαν οι συντονιστές του προγράμματος από το επιμελητήριο και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Σ. Κοσκοβόλης και Ηλ. Γεωργόπουλος αντίστοιχα, κατά την υλοποίησή του δημιουργήθηκαν νέα εργαλεία, όπως η μεθοδολογία της διαγνωστικής, ο οδικός χάρτης για τη ρύθμιση οφειλών και οδηγοί για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, τη διαμεσολάβηση, το digital marketing, το branding μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ψηφιακό εργαλείο για τις πωλήσεις και τον έλεγχο των οικονομικών των μικρών επιχειρήσεων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γ. Τσίπρας τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει γενναίες αποφάσεις για να στηριχθεί το μικρομεσαίο επιχειρείν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους πρώτους 108 μέντορες να λαμβάνουν την πιστοποίησή τους με πρότυπο ISO 17024 (πιστοποίηση επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων).

Στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης με επίκεντρο το μικρομεσαίο επιχειρείν, ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Δ. Γαβαλάκης παρουσίασε την εφαρμογή «ΕΕΑ Mobile App», ένα πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο για τον σύγχρονο επαγγελματία – μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Read previous post:
Thessaloniki Summit: Η χώρα θα κινηθεί ακόμα καλύτερα το 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα

Ακόμα καλύτερα θα κινηθεί η χώρα το 2020, σε σχέση με το 2019, παρά τους κινδύνους της αυξημένης μεταβλητότητας σε...

Close