Βρίσκω πάντα τη λέξη «Ευρώπη» στα χείλη πολιτικών που θέλουν από άλλες δυνάμεις κάτι που δεν τολμούν να κάνουν στο όνομα της δικής τους χώρας - Όττο Φον Μπίσμαρκ

EOT: Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν

12 Νοεμβρίου, 2019

Σε δύο σημαντικές για τον θεματικό τουρισμό εκδηλώσεις, στην Άρτα και την Θεσσαλονίκη συμμετείχε το περασμένο τριήμερο ο  Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ  Δημήτρης Φραγκάκης.  Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών του Δ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε (08-10/11/19) στην Άρτα, ενώ το Σάββατο και Κυριακή 9 και 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκε την Έκθεση Philoxenia-Hotelia στην Θεσσαλονίκη και μίλησε στην ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον ποδηλατικό τουρισμό.
Στην Άρτα, ο κ. Φραγκάκης  τόνισε τη σημασία του θρησκευτικού Τουρισμού ως βασικού πυλώνα περαιτέρω ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ανέφερε ότι: «η Ήπειρος και ειδικότερα η περιοχή της Άρτας διαθέτει το πολιτιστικό – θρησκευτικό απόθεμα που είναι απαραίτητο για να γίνει μία από τις πρωταγωνίστριες περιοχές Προσκυνηματικού τουρισμού στη χώρα». Μάλιστα ανακοίνωσε την έκδοση έντυπου οδηγού για τον προσκυνηματικό τουρισμό από τον ΕΟΤ ενώ σημείωσε ότι οι ενέργειες προβολής θα πραγματοποιηθούν και στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο  γενικός γραμματέας ΕΟΤ συναντήθηκε επίσης με τον  περιφερειάρχη Ηπείρου  Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη  Άρτας  Βασίλη Ψαθά καθώς και με τοπικούς φορείς του τουρισμού, ενώ επισκέφθηκε και το γραφείο πληροφόρησης του ΕΟΤ στην Άρτα.   

ΚΑΧ

 

Read previous post:
Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν τέσσερα παιδιά-ασθενείς από νησιά του Αιγαίου και την Αλεξανδρούπολη

Τέσσερα παιδιά που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης μεταφέρθηκαν χθες από νησιά του Αιγαίου και την Αλεξανδρούπολη στην  Αθήνα με αεροσκάφη...

Close