Κάθε άνθρωπος, οπουδήποτε, θα ανθίσει με εκατό απροσδόκητα ταλέντα και ικανότητες, με το που του δοθεί απλώς μια ευκαιρία. Doris Lessing, 1919-2013, Βρετανίδα συγγραφέας

Εντυπωσιακό «Japan Festival 2022» στο Σεράφειο αυτό το Σαββατοκύριακο

24 Ιουνίου, 2022

Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ επιστρέφει στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 14 εκθέσεις, όπως kimono (το παραδοσιακό ιαπωνικό ρούχο για γυναίκες), bonsai (η τέχνη της καλλιέργειας και διαμόρφωσης δέντρων σε γλάστρες), origami (καλλιτεχνίες με χαρτί), 21 εργαστήρια στα οποία μπορεί να συμμετάσχει το κοινό, όπως καλλιγραφία, τελετή τσαγιού, ιαπωνική βιβλιοδεσία, sushi, ιαπωνικά τύμπανα, sumo και σπαθασκία, και πολλές ακόμα επιδείξεις, το Japan Festival 2022 επιδιώκει να παρουσιάσει την Ιαπωνία μέσα από όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού της, παραδοσιακού αλλά και σύγχρονου, όπως διαμορφώνεται μέσα από την pop κουλτούρα.

Το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώθηκε το 2019 απόλαυσαν περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες και η Ελληνική Ένωση Παραδοσιακών Ιαπωνικών Τεχνών και Πολιτισμού σε συνεργασία με το «Athens Bushido center», υπό την αιγίδα του «Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου» ευελπιστούν ότι θα καθιερωθεί σαν μια ετήσια γιορτή όπου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα μπορούν να ανταμώσουν με την Ιαπωνία.

Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται παρουσιάσεις μουσικής, χορού, πολεμικών τεχνών αλλά και cosplay! Anime & Manga, ιαπωνικά ρετρό και πρόσφατα videogames, κινηματογράφος τιμώνται επίσης ως σύγχρονες εκφάνσεις της ιαπωνικής καθημερινής, μαζικής κουλτούρας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 8 ομιλίες, 4 live streaming απευθείας από την Ιαπωνία, 20 καλλιτέχνες ιαπωνικού σχεδίου ενώ στον χώρο του φεστιβάλ προγραμματίζεται και cosplay parade.

Το πλήρες πρόγραμμα για το διήμερο φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: www.japanfestival.gr

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.ticketmaster.gr/…/ticketmaster_se_2005632.html