Υπήρξε υπερβολικά συχνά, υπερβολικά εύκολα για κυβερνήσεις και κυβερνήσεις να παρασύρουν τους ανθρώπους σε πόλεμο. Lester B. Pearson, 1897-1972, Καναδός συγγραφέας & διπλωμάτης

Έντονη κριτική στον Ρίντλεϊ Σκοτ στη Γαλλία για την ταινία «Napoleon»

8 Δεκεμβρίου, 2023

Παρά την έντονη κριτική που δέχεται στη Γαλλία ο Ρίντλεϊ Σκοτ για την ταινία του «Napoleon» οι εισπράξεις του ιστορικού έπους είναι εντυπωσιακά υψηλές, ανέρχονται σε 9,76 εκατομμύρια δολάρια από 1,15 εκατομμύρια εισιτήρια που πωλήθηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες στους κινηματογράφους.

Η ταινία «Napoleon» πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία από όλες τις πρόσφατες ταινίες του Σκοτ στο Allociné, τη γαλλική βάσης δεδομένων για κινηματογραφικές ταινίες αντίστοιχη του IMDb στις ΗΠΑ, με 2,3 αστέρια στα 5 από 4.659 κριτικές χρηστών, σύμφωνα με το Variety.

Ο αρθρογράφος Ρομέν Μαρσιλί και ο ιστορικός Πατρίς Τζενιφέ μίλησαν στο Variety για την εχθρική αντίδραση που έχει στην πατρίδα του Ναπολέοντα η ταινία.

Δεν είναι περίεργο που οι Γάλλοι πήγαν να δουν το φιλμ «Napoleon» στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μόλις διάβασα μια έρευνα που λέει ότι το 74% των ερωτηθέντων εξακολουθούν να θαυμάζουν τον Ναπολέοντα, ανέφερε ο ιστορικός, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία για τον Ναπολέοντα που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς και έχει μιλήσει για την αμφιλεγόμενη ταινία σχεδόν σε όλα τα γαλλικά ειδησεογραφικά κανάλια.