Λένε ότι η εξουσία διαφθείρει, αλλά το πιο σωστό είναι ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους. Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα παρά από την εξουσία. - David Brin

Εντείνεται η πτώση στο ευρώ μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Με  πτώση υποδέχθηκαν οι αγορές των νομισμάτων την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στις χρηματαγορές της Ασίας και της Αυστραλίας, το ενιαίο νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,5% περίπου έναντι του δολαρίου, του ελβετικού φράγκου και της στερλίνας.

Οι αναλυτές στην αγορά συναλλάγματος θεωρούν πως το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών μπορεί να αποτελέσει «εφαλτήριο» και για άλλα ευρωπαϊκά κόμματα που αντιτίθενται στις πολιτικές λιτότητας. Θεωρούν, δε, πως θα μεσολαβήσει μια περίοδος υψηλής μεταβλητότητας στις σχέσεις της Ελλάδας με τη ζώνη του ευρώ.

Πλέον, το στίγμα των αγορών απέναντι στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνει σαφές το πρωί της Δευτέρας, όταν και θα ανοίξουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των Αθηνών.

Προς το παρόν, στη 1:44 Ελλάδος, οι απώλειες για το ευρώ διευρύνονται έναντι του δολαρίου στο 0,86% σε ημερήσια βάση.

Read previous post:
Επιφυλάξεις, στάση αναμονής και πανηγυρισμοί

Ποικίλουν οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών των γερμανικών κομμάτων για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Για «κακή μέρα για την Ελλάδα...

Close