Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα. Κινέζικη παροιμία

Έντι Ράμα: «Είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα»

6 Φεβρουαρίου, 2018

Τη δέσμευσή του να οικοδομήσει μία στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας επαναλαμβάνει, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Όπως καθιστά σαφές ο κ. Ράμα, βούληση της αλβανικής πλευράς «είναι αυτή η σχέση να είναι βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και τη θέληση να προχωρήσουμε χέρι με χέρι προς ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς μας».

Παρατηρεί, μάλιστα, πως οι δύο χώρες βρίσκονται τώρα σε θέση να βελτιώσουν σημαντικά τις σχέσεις τους, οικοδομώντας πάνω στην εργασία που έγινε και από τις δύο πλευρές για να αντιμετωπίσουν τα θέματα του παρελθόντος, επιτρέποντας να πορευθούν από κοινού στο εξής για ένα λαμπρότερο μέλλον για τους λαούς τους, τα έθνη τους και την περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκαθαρίζει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Αλβανία δεν έχει εδαφική διεκδίκηση από την Ελλάδα και διαμηνύει ότι εδαφικό ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να σταθεί. Τονίζει, μάλιστα, την ανάγκη να εξαλειφθούν «οι πηγές που υποδαυλίζουν μία τέτοιου είδους φαντασίωση».

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Διεθνές συνέδριο «Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και η επανεκτίμηση της επιστημονικής γνώσης»

Σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ θρησκείας και φυσικών επιστημών, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει,...

Close