Ό,τι μπορεί να δημιουργήσει το ανθρώπινο μυαλό, μπορεί να το ελέγξει ο ανθρώπινος χαρακτήρας. Thomas Edison, 1847-1934, Αμερικανός εφευρέτης

Enterprise Greece: Ο Γρ. Στεργιούλης νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος

Νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece, ανέλαβε ο Γρηγόρης Στεργιούλης, Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc in Advanced Integrated Design) στη σχολή Houldsworth School of Applied Sciences του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου αποφοίτησε με διάκριση. 

Ο κ. Στεργιούλης διαθέτει  σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού σημείωσε ότι «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας αποτελεί κρίσιμο διακύβευμα η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. Η έξοδος από την εποπτεία, η ρύθμιση του χρέους, η δημιουργία συνθηκών σταθερότητας, βελτιώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και στρέφουν όλο και περισσότερο τα βλέμματα της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Ο  Enterprise Greece υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο βασίζεται στη στρατηγική προσέλκυσης περισσότερων παραγωγικών επενδύσεων, καθώς και περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου εξωστρεφούς οικονομικού μοντέλου. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αποτελούν τους  βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.  

Η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει να γνωρίζει ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε θετική ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτό, βασική προϋπόθεση είναι η δημιουργία και διατήρηση δυναμικών συνεργιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.»
 

Περισσότερα στη κατηγορία Επιχειρηματικά Νέα
Τράπεζα Πειραιώς:Ενεργητικό 70 δισ. ευρώ στο τέλος του 2020

Η Τράπεζα Πειραιώς στο τέλος του 2020 θα έχει ενεργητικό της τάξης των 70 δισ.

Close