Η πρώτη απαίτηση της πολιτικής δεν είναι η ευφυΐα ή η ενεργητικότητα, αλλά η υπομονή. Η πολιτική είναι δρόμος αντοχής στον οποίο συνήθως η χελώνα νικάει το λαγό. John Major, 1943-, Βρετανός Πρωθυπουργός [1990-1997]

«Ένοχοι που δεν καταλάβαμε ότι το Brexit είναι μία διεθνής συνωμοσία για να εκτεθεί η κυβέρνηση»

15 Μαρτίου, 2019

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στους Έλληνες εκλογείς που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να λάβουν απρόσκοπτα μέρος στις ευρωεκλογές, όπως διαβεβαιώνει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στη ΝΔ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, επικαλούμενη το Brexit, στερεί σε 70.000 Έλληνες το δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

«Με συντριβή μάθαμε από τη ΝΔ ότι η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση! Δηλώνουμε ένοχοι που δεν καταλάβαμε έγκαιρα ότι το Brexit είναι μία διεθνής συνωμοσία για να εκτεθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Ευχαριστούμε το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας διαφώτισε, έστω και καθυστερημένα. Το μόνο που έχουμε να συμπληρώσουμε είναι ότι η ακροδεξιά διολίσθηση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από όλο και μεγαλύτερες δόσεις γραφικότητας…», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «ψεύδη» και «κινδυνολογία» από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθυμίζει ότι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχει συνολική ρύθμιση του θέματος, η οποία καταρτίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. «Περιμένουμε από τη ΝΔ να την υπερψηφίσει», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος ενημερώνει, επίσης, ότι η πλατφόρμα για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους έχει ήδη ανοίξει και τώρα παρατείνεται η λειτουργία της μέχρι τις 10 Απριλίου.

 

Read previous post:
Εγκύκλιοι για την ελάχιστη εισφορά στο ΕΤΕΑΕΠ για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ

Εγκυκλίους σχετικά με την καταβολή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) της ελάχιστης εισφοράς, με βάση τον...

Close