Το πιο θλιβερό στη ζωή αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιστήμη συγκεντρώνει γνώση πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η κοινωνία αποκτά σοφία - Ισαάκ Ασίμοφ (1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας)

Ενίσχυση της νατοϊκής παρουσίας στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ

29 Ιουνίου, 2017

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την παρουσία του στο Αφγανιστάν, όχι για να συμμετάσχει και πάλι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά για να υποστηρίξει τις αφγανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα ο γενικός του γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. 
«Οι στρατιωτικές αρχές ζήτησαν μερικές χιλιάδες στρατιώτες επιπλέον», επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος σε μια σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμμετέχει στην εκπαίδευση και την καθοδήγηση των αφγανικών δυνάμεων στο πλαίσιο της αποστολής «Αποφασιστική Στήριξη», αφού ολοκληρώθηκε η στρατιωτική της επιχείρηση στο τέλος του 2014. 
Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε σε τρεις τομείς που απαιτείται μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ: η ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων του αφγανικού στρατού, η υποστήριξη της αεροπορίας του Αφγανιστάν και η εκπαίδευση αξιωματικών του στρατού. 
Όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις αναφορικά με το θέμα του Αφγανιστάν, ο γενικός γραμματέας εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε την ανακοίνωση «συγκεκριμένου αριθμού στρατιωτών» σε αυτό το στάδιο. 

 

Read previous post:
Ενίσχυση των ελέγχων με εξοπλισμό και προσωπικό ζητούν μυδοκαλλιεργητές και Περιφ.Κ. Μακεδονίας

Ένα μόνο μηχάνημα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για τον έλεγχο των μυδιών που παράγονται εντός συνόρων αλλά και για όσα μύδια...

Close