Οι άνθρωποι δεν δέχονται την αλλαγή παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και δεν βλέπουν την ανάγκη παρά μόνο όταν υπάρχει κρίση - Jean Monnet ( 1888-1979, Γάλλος οικονομολόγος, πατέρας της ΕΕ)

Ενίσχυση της κατάρτισης και της δια βίου μάθησης στις νησιωτικές περιοχές

20 Φεβρουαρίου, 2020

H βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης  για τους κατοίκους των νησιών – ιδίως των μικρών και απομακρυσμένων και με έμφαση στη νεολαία – μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, είναι το βασικό αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο στοχεύει:

–    Στον εντοπισμό των δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία.
–    Στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.
–    Στην ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην κατάρτιση και, κατ’ επέκταση, στην αγορά εργασίας.
–    Στην αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και εργασίας της νεολαίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σε κοινή τους δήλωση οι τρεις γενικοί γραμματείς ανέφεραν ότι «σε έναν κόσμο που αλλάζει, εξελίσσεται και δικτυώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, εθνική προτεραιότητα αποτελεί η μέριμνα για τους νησιώτες, ειδικά των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και με διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιωτών, στοχεύουμε στη δημιουργία της Ψηφιακής Νησιωτικότητας στον τομέα της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης».
 

Read previous post:
Κ. Κυρανάκης για «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»: Αποδείχθηκε ότι ήταν μάρτυρες εκλογικού συμφέροντος

Μάρτυρες «εκλογικού συμφέροντος» χαρακτήρισε τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» ο βουλευτής της ΝΔ, μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής...

Close