Τζωρτζ Μπους, γ.1946, Αμερικανός Πρόεδρος

Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής

7 Μαΐου, 2018

Ενημέρωση δυνητικών δικαιούχων της στοχευμένης πρόσκλησης για τους επιχειρηματικούς συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters) καινοτομίας που θα απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020», πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνας Κυπριανίδου και τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον χώρο της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης (Εμπορικός Σύλλογος, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΧΑΑΑ, φορείς τουρισμού και πολιτισμού, ΕΜΠ, ΑΣΚΤ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Στο επίκεντρο βρέθηκαν βασικά σημεία της επερχόμενης πρόσκλησης, όπως το ύψος των ενισχύσεων και η έμφαση που πρέπει να δοθεί στην προώθηση της καινοτομίας, ενώ αποσαφηνίστηκαν ζητήματα για την καλύτερη και έγκαιρη προετοιμασία των προτάσεων που θα υποβληθούν από υφιστάμενους ή νεοσύστατους φορείς, επιχειρήσεις, επιμελητήρια.

Ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», Δημήτρης Δρόσης, υπογράμμισε ότι βασικοί στόχοι είναι η καινοτομία, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσα από τη δημιουργία στρατηγικών συνεργειών.

Επιπλέον, πληροφορίες παρείχαν οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Καλλιόπη Σταυροπούλου (αναπτυξιακά προγράμματα), Ελένη Δημοπούλου (τουρισμός) και Θεόδωρος Αγγελόπουλος (ανάπτυξη και προβολή πολιτιστικών υποδομών).

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι η Αττική επιχειρεί με βασική στόχευση την αναζωογόνηση της αναπτυξιακής προσπάθειας μέσα από ενέργειες και καινοτόμες δράσεις. «Τον πρώτο λόγο στον αγώνα αυτό», πρόσθεσε, «με συγκριτικά πλεονεκτήματα τον τουρισμό και τον πολιτισμό έχει ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, όπου συγκεντρώνεται πληθώρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ερευνητικών ιδρυμάτων και επιμελητηρίων».

Τέλος, η πρόσκληση με τίτλο «Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ΜΜΕ-Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας Αττικής για προσέλκυση επενδύσεων και προαγωγή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας» βρίσκεται σε συνάφεια και με την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Αττική.

     Κ.Ρ

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Κοινή έκθεση ζωγραφικής 22 Καβαλιωτών και Δραμινών καλλιτεχνών

Κοινή έκθεση ζωγραφικής 22 Καβαλιωτών και Δραμινών καλλιτεχνών, με τον γενικότερο τίτλο «Drama Kavala Art Walk», θα παρουσιάζεται για έναν...

Close