Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της - John Maynard Keynes

Ενημερωτικό σημείωμα ΝΔ για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα

19 Μαρτίου, 2018

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, αν και η κυβέρνηση εγκαινίασε μόνον την πρώτη από τις τέσσερις φάσεις του έργου, με 1,5 χρόνο καθυστέρηση και επιπλέον κόστος για τους καταναλωτές πάνω από 100 εκ. ευρώ», λέει η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα.

«Δεν έχουμε φυσικά την ψευδαίσθηση ότι θα ζητήσει συγγνώμη για αυτό. Θα περιμέναμε, ωστόσο από τον πρωθυπουργό, αν μη τι άλλο, να αναγνωρίσει ότι το έργο που εγκαινίασε σήμερα είναι αποτέλεσμα των τεράστιων προσπαθειών που κατέβαλλαν προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως η κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά ούτε αυτό έκανε. ‘Αλλωστε ο κ. Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να οικειοποιηθεί έργα προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις των εγκαινίων του TAP, τις κυρώσεις των συμβάσεων έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο και ό,τι ολοκληρώνεται, χάρη στη δουλειά της προηγούμενης κυβέρνησης, το παρουσιάζουν ως δικό τους», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο δηλώνει σε κάθε περίπτωση ικανοποιημένο γιατί ξεμπλόκαρε και προχώρησε αυτό το σημαντικό έργο που σήμερα παραδίδεται στον ελληνικό λαό.

Η Πειραιώς σημειώνει παράλληλα, ότι ο ελληνικός λαός «καταλαβαίνει ποιοι αρέσκονται να κόβουν μόνο τις κορδέλες».

Για αυτό καθαυτό το έργο ενεργειακής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, η ΝΔ σημειώνει ότι ολοκληρώνεται σε τέσσερις φάσεις, και εξασφαλίζει στην πρώτη φάση την επαρκή τροφοδότηση των νησιών Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου και Νάξου με ηλεκτρική ενέργεια για τα προσεχή 30 με 40 χρόνια.

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής, το οποίο θα συνεισφέρει σε ορίζοντα πολλών δεκαετιών στην ανάπτυξη του ενεργειακού συστήματος της χώρας καθώς και την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, με πολλαπλά οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή και την εθνική οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της διασύνδεσης των Κυκλάδων ξεκίνησε το 1993 και επί της ουσίας μπήκε σε τροχιά υλοποίησης από την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία, αφού υπέγραψε τις συμβάσεις, προχώρησε γρήγορα την κατασκευή του, η οποία θα είχε ολοκληρωθεί ήδη από το 2016, αν δεν μεσολαβούσαν οι γνωστές παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», συμπληρώνει η ΝΔ.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτική
Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για αφορολόγητο, θέσεις εργασίας και κατώτατο μισθό

Η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα, αναφέρεται στις νέες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως διατυπώθηκαν από τον ίδιο στην Εθνική...

Close