Ο τωρινός κυρίαρχος επικαλείται τη λογική, ο μελλοντικός υμνεί την ελευθερία - Παναγιώτης Κονδύλης

Ενημερωτική εκδήλωση για το προσφυγικό -μεταναστευτικό και ποδοσφαιρικός αγώνας φιλίας

14 Δεκεμβρίου, 2019

Ενημερωτική εκδήλωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό διοργανώνει σήμερα στον Σταυρό Θεσσαλονίκης η Ομάδα Αλληλεγγύης και Βοήθειας στους Πρόσφυγες Δήμου Βόλβης.
Η εκδήλωση θα αρχίσει με ποδοσφαιρικό αγώνα φιλίας στο γήπεδο 5Χ5, στον οποίο θα πάρουν μέρος έφηβοι πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας και μέλη εφηβικών τμημάτων ποδοσφαιρικών συλλόγων της περιοχής.  Εθελοντές μαγειρεύουν και θα προσφέρουν εδέσματα μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, στην αίθουσα Λιμάνι.
Στην ενημέρωση- συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα μιλήσουν ο καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος, ο Αντώνης Γαζάκης, πρόεδρος του Σχολείου Μεταναστών “Οδυσσέας”, ο Χρήστος Γεωργιάδης από το Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης και η Μυρτώ Κουτσονίδα, μέλος Επιτροπής Αγώνα Υπαλλήλων Εργαζομένων στις Προσφυγικές Δομές.
Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε όσους έχουν απορίες στο προσφυγικό – μεταναστευτικό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδρέας Γαρδίκης, μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης και Βοήθειας στους Πρόσφυγες Δήμου Βόλβης.
 Όλοι έχουν κάποια ερωτήματα και θέλουμε να απαντηθούν, υπογράμμισε ο κ. Γαρδίκης, τονίζοντας ότι, η Ομάδα Αλληλεγγύης και Βοήθειας στους Πρόσφυγες Δήμου Βόλβης δεν θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια και τη δύναμη του κόσμου του Σταυρού και των άλλων χωριών της περιοχής. 
Η Ομάδα Αλληλεγγύης και Βοήθειας στους Πρόσφυγες Δήμου Βόλβης, η οποία, από το 2015, υλοποιεί δράσεις για τους πρόσφυγες (κάλυψη αναγκών των προσφύγων στην Ειδομένη, συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για τους πρόσφυγες στο Βαγιοχώρι κ.ά.), αλλά και δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ορφανοτροφεία και συλλόγους είναι αντικατοπτρισμός των κατοίκων της περιοχής, ανέφερε ο κ. Γαρδίκης.
Κ.Γ.
 

Read previous post:
Σε εξέλιξη συνάντηση εκπροσώπων των συνταξιούχων με Γ. Γερπαπετρίτης και Γ. Βρούτση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων.

Close