Διά να αισθανθή κανείς την ιδική του ευτυχίαν, πρέπει να παύση ενοχλούμενος από την ευτυχίαν των άλλων. Δημήτσης Καραμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος

Ενέργειες του υπ. Ναυτιλίας για την πρόληψη, προστασία και περιορισμό της διάδοσης του νέου κορονοϊού COVID-19

Σε χαρτογράφηση και κάλυψη των αναγκών του σε υγειονομικό υλικό προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας σε τρείς φάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει προληπτικά την πανδημία του κορονοϊου.

Με εντολή του υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την πρώτη φάση, από το αποθεματικό υγειονομικό υλικό του Υπουργείου, διανεμήθηκαν στις 9 Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος της επικράτειας με σκοπό την αναδιανομή τους σε Λιμεναρχεία και ΑΕΝ, συνολικά:

-120 κουτιά γάντια

-400 κουτιά χειρουργικές μάσκες

Κατά τη δεύτερη φάση και με την καθοριστική βοήθεια της COSCO/ΟΛΠ Α.Ε, διανεμήθηκαν στις 9 Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος της επικράτειας με σκοπό την αναδιανομή τους σε Λιμεναρχεία και ΑΕΝ αλλά και στα Πλοία Ανοιχτής Θαλάσσης συνολικά:

-478 στολές προστασίας

-81 κουτιά γάντια

-380 κουτιά γυαλιά

Η 3η φάση κατά την οποία διασφαλίζεται η επάρκεια πόρων για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού αλλά και υλικών καθαριότητας είναι σε εξέλιξη και αφορά την προμήθεια:

– 80.000 χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης

– 100.000 γάντια μίας χρήσης

– 5.000 φιάλες αντισηπτικών 1 λίτρο

– 5.000 στολές ειδικής προστασίας

– 5.000 μάσκες ειδικής προστασίας τύπου FFp2

– 5.000 προστατευτικά ιατρικά γυαλιά

– 5.000 αδιάβροχες στολές χειρουργείου

Εξάλλου την περασμένη Κυριακή 22/3/2020 πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλα τα κτίρια του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (κεντρικό και περιφερειακά), μέτρο που θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα, όλες οι Λιμενικές Αρχές με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, θα προχωρήσουν σε απολύμανση κτιρίων αλλά και μέσων.

Read previous post:
Ecofin: Επικυρώθηκε η προσωρινή παράκαμψη του Συμφώνου Σταθερότητας

Οι 27 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν σήμερα την απόφαση αναστολής των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, μια ιστορική απόφαση που...

Close