Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα αλλά όχι στις αναμνήσεις μας. Stanislaw Jerzy Lec, 1906-1966, Πολωνός γνωμικογράφος

Ενέργειες GUE για Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού

14 Ιούνιος, 2018

Για τις μεσολαβητικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού(ΜΚΙΕ), προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να παρέχονται απρόσκοπτα οι υπηρεσίες του, ενημέρωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου  την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Στρασβούργο τη γερμανίδα ευρωβουλευτή και πρώην συμπρόεδρο των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς.
 Το ΜΚΙΕ θα έπρεπε, όπως όλες οι δομές που στεγάζονται στο χώρο του Ελληνικού, να εκκενώσουν το χώρο έως τις 21 Ιουνίου, ως υποχρέωση της κυβέρνησης για τις εκκρεμείς δράσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης.
Ωστόσο, η κυβέρνηση, θέλοντας οπωσδήποτε να στηρίξει το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΜΚΙΕ, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς με τους οποίους συμφωνήθηκε το ΜΚΙΕ να παραμείνει προς το παρόν στο χώρο λειτουργίας του.
Παράλληλα, λαμβάνοντας μεν υπόψιν τις υποχρεώσεις της, η ελληνική κυβέρνηση διερευνά όλες τις δυνατότητες για την μετεγκατάσταση του ΜΚΙΕ το συντομότερο δυνατόν, σε κατάλληλο χώρο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές του. 
 Η κ. Χαρμς, η οποία ανήκει στην ομάδα Γερμανών «Φίλοι και υποστηρικτές του Ελληνικού»  που στηρίζουν το ΜΚΙΕ από το Αμβούργο και τις Βρυξέλλες,  έδειξε ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ευχαρίστησε τους Έλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση και τη στήριξή τους.
Ν.Μ. 

 

Read previous post:
Κομοτηνή: 37 πρόσφυγες οδήγησε και εγκατέλειψε διακινητής σε παραλία της Μαρώνειας Ροδόπης

Τριάντα επτά πρόσφυγες, κυρίως γυναικόπαιδα, οδήγησε και εγκατέλειψε διακινητής σε παραλία της Μαρώνειας στη Ροδόπη.

Close