Αυτοί που καθιστούν μια ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν μια βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη “Τζων Κέννεντυ (1917-1963) Αμερικανός πρόεδρος”

«Ένας όμορφος αγώνας, θεσμός για την Καλλιθέα»

11 Οκτωβρίου, 2018

Ο 3ος Νυχτερινός αγώνας επί δημοσίας οδού που διοργανώνουν ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας και ο Δήμος Καλλιθέας με την επωνυμία «Kallithea Night Run» θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής.
Η παρουσίαση του αγώνα έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησαν οι διοργανωτές, με την παρουσία του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, Παναγιώτη Δημάκου, του γνωστού προπονητή και παλαιού δρομέα, Χρήστου Παπαχρήστου, του περσινού νικητή του Πανελληνίου πρωταθλήματος του Μαραθωνίου, Κώστα Γκελαούζου, και των πολλά υποσχόμενων νέων αθλητριών, Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου και Μοσχούλας Μανούσου.
Ο κ. Δημάκος καλωσόρισε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους για την συνεισφορά τους στη διοργάνωση και κυρίως τον δήμαρχο Καλλιθέας, για τον οποίο τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργάζεται μαζί του, γιατί είναι ένας άνθρωπος του αθλητισμού και γνωρίζει καλά τον κλασικό αθλητισμό. Επίσης έκανε αναφορά στους χορηγούς του αγώνα, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχουν παράλληλα και διάφορα χάπενινγκ με μουσική, βεγγαλικά και άλλες δραστηριότητες.
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος τόνισε ότι το «Kallithea Night Run» είναι ένας αγώνας πιστοποιημένος από τις διεθνείς ομοσπονδίες (AIMS και IAAF), ενώ φέτος είναι αφιερωμένος στη UNICEF, στην οποία και θα αποδοθεί ένα μέρος από τα έσοδα των εγγραφών.
«Χαίρομαι που το «Kallithea Night Run» εξελίχθηκε σε ένα θεσμό για την πόλη μας. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό. Θα είναι ένας όμορφος αγώνας κι εύχομαι καλή μας επιτυχία. Οι όμορφες εικόνες που είχαμε από τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις μάς δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε μαζί με τον Φιλαθλητικό την προσπάθειά μας και τα επόμενα χρόνια. Οι συμμετοχές κάθε χρόνο και αυξάνονται. Φέτος ο στόχος μας είναι οι 2.000 δρομείς στα 5.000 μέτρα και 1.500 στα 2,5 χιλιόμετρα» είπε ο κ. Κάρναβος.

«Πριν από δύο χρόνια συμμετείχα κι εγώ στον αγώνα. Σαν άνθρωπος του στίβου προσπαθώ να βοηθήσω το δρομικό κίνημα, γιατί είναι καλό για τον αθλητισμό. Δεν πιστεύω πάντως ότι ο πρωταθλητισμός ταιριάζει στις μεγάλες ηλικίες. Δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που θα έπρεπε να κάνεις σε μικρότερη ηλικία. Το αρνητικό για τις αποστάσεις στη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε μεγάλους αγώνες ώστε να παίρνουν εμπειρίες οι δικοί μας νέοι αθλητές, όπως γινόταν παλαιότερα με τα “Βαρδινογιάννεια“ και τα “Τσικλητήρεια“. Σε αυτό θα πρέπει να συμβάλει και η ομοσπονδία. Συγχαίρω τον Φιλαθλητικό και το Δήμο Καλλιθέας για την διοργάνωση των αγώνων» είπε ο κ. Παπαχρήστος.

«Ο αγώνας μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές που θα τρέξουν και στο Μαραθώνιο της Αθήνας (11/11). Μπορεί να γίνει μια καλή προπόνηση, ένα καλό τεστ. Η διαδρομή είναι καλή, εύχομαι να βοηθήσει και ο καιρός και όλα να πάνε καλά» είπε από την πλευρά του ο Κώστας Γκελαούζος.

«Θα συμμετάσχω για 3η συνεχή χρονιά. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και χαίρεσαι να συμμετέχεις» τόνισε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ενώ το ίδιο πιστεύει και η Μοσχούλα Μανούσου, η οποία επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό που ο αγώνας έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα».

Read previous post:
Γ. Δραγασάκης: Χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο αξιόπιστου κοινωνικού διαλόγου

Χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο, αξιόπιστου κοινωνικού διαλόγου και ζητούμενο είναι η αναζήτηση κοινών τόπων, μέσω συγκλίσεων.

Close