Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς. Margaret Thatcher, 1925-2013, Βρετανίδα πρωθυπουργός

Εναλλακτικός και 12μηνος τουρισμός στην Κρήτη στην ατζέντα περιφερειάρχη και πρέσβειρας της Σουηδίας

13 Απριλίου, 2018

Τον δωδεκάμηνο τουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές, αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Κρήτη εξέτασαν, στη συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια Κρήτης, η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Sammelin, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του προξένου της Σουηδίας στην ανατολική Κρήτη, Ανδρέα Μεταξά.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον χειμερινό τουρισμό, που μπορεί να ενισχύσει την παρουσία Σουηδών στο νησί, σε συνδυασμό με εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ενδοχώρα, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.

 

Η πρέσβειρα της Σουηδίας διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και περίπου 200.000 τουρίστες έρχονται μόνο στην Κρήτη από τους 800.000 σε όλη τη χώρα. «Νομίζω πως υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί η ροή των τουριστών προς την Κρήτη και αν διαφοροποιηθεί λίγο το προσφερόμενο προϊόν και υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του νησιού όλο το έτος τότε θα έρθουν και περισσότεροι Σουηδοί τουρίστες» σημείωσε. Παράλληλα εξέφρασε το ενδιαφέρον να διερευνήσει τους τομείς συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλλον με την Κρήτη και δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένη από το νησί «Έχει ανταπεξέλθει σχετικά καλά σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, διαθέτει πολύ καλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μία πολύ δυναμική οικονομία και ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να δούμε τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο στενά με την Κρήτη» πρόσθεσε.

 

Ο κ. Αρναουτάκης παρουσίασε στην πρέσβειρα της Σουηδίας τις δράσεις που αναπτύσσει η Κρήτη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, αναδεικνύοντας περαιτέρω τους παραδοσιακούς προορισμούς του νησιού και ενισχύοντας την ενδοχώρα που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και πολιτιστικό πλούτο. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για να προωθηθεί ο δωδεκάμηνος τουρισμός στο νησί.

Read previous post:
Κύκλοι ΥΠΕΞ: Η ΝΔ να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά μας θέματα

Ως πολιτικό ατόπημα χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών το να χρεώνει η αντιπολίτευση στο υπουργείο Εξωτερικών και στον υπουργό Εξωτερικών...

Close