Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Ένα χαλί φτιαγμένο με 25.000 πλαστικά καπάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

19 Μάρτιος, 2019

   

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, μια οικολογική οργάνωση της Βοσνίας παρουσίασε σήμερα ένα χαλί που φτιάχτηκε με 25.000 πλαστικά καπάκια: ένα έργο τέχνης που αποτυπώνει τα μοτίβα και τα έντονα χρώματα του παραδοσιακού «βοσνιακού χαλιού».

Το χαλί είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ αυτών μαθητών σχολείων του Σαράγεβο, είπε η Άλμα Χράσνιτσα Ντερβίσεβιτς, η πρόεδρος της οργάνωσης Green Art. Για να συγκεντρωθούν τα καπάκια, η πρώτη ύλη του, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε από απορρίμματα συσκευασιών τέχνη (…). Κατασκευάσαμε ένα μωσαϊκό (…) 30 τετραγωνικών μέτρων» που αποτυπώνει «τα μοτίβα του βοσνιακού χαλιού», περιέγραψε η Ντερβίσεβιτς.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ποσότητα καπακιών PVC που δεν κατέληξε στη φύση. Πιστεύω ότι σώσαμε ζώα και οικοσυστήματα» σημείωσε η ακτιβίστρια, φέρνοντας ως παράδειγμα το μικρά άλμπατρος που πεθαίνουν με βασανιστικούς πόνους, αφού έχουν φάει πλαστικά.

Read previous post:
Ποκετίνο: «Η Μπαρτσελόνα το φαβορί για το τρόπαιο»

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, δήλωσε ότι η Μπαρτσελόνα θα έχει το πλεονέκτημα στις πολύ-αναμενόμενες συγκρούσεις (προημιτελικά-ημιτελικά), υποστηρίζοντας ότι η ισπανική ομάδα...

Close