Άρθουρ Σοπενχάουερ, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Εμπνευσμένο από τη ζωή το Atlantic Crossing

14 Απριλίου, 2021

Η νέα σειρά του PBS Atlantic Crossing μπορεί να είναι μια ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά είναι διαφορετική από τις περισσότερες τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν γυριστεί για την παγκόσμια σύρραξη.

Η δραματική σειρά εποχής περιγράφει την ιστορία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, τη σχέση της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Φράνκλιν Ρούσβελτ και το πώς χρησιμοποίησε τη φιλία τους για να βοηθήσει τη χώρα της σε κρίση. Αλλά ενώ η σειρά βασίζεται σε αληθινή ιστορία, απέχει πολύ από ένα ντοκιμαντέρ.

«Ήταν πραγματικά δύσκολο για εμάς να βρούμε πληροφορίες για τη Μάρθα και για το ποια ήταν κατά τη διάρκεια της περιόδου που έμενε στην Αμερική, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου» δήλωσε ο Αλεξάντερ Έικ, ο συγγραφέας και δημιουργός της σειράς σε συνέντευξη στην Ένωση Κριτικών Τηλεόρασης.

«Βρήκαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τον Νορβηγό βασιλιά και σύζυγο της Μάρθα, τον διάδοχο του θρόνου, αλλά για να βρούμε πραγματικά αρκετό υλικό για εκείνη, έπρεπε πραγματικά να ψάξουμε ψηλά και χαμηλά. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που μας πήρε τόσο πολύ καιρό να συνθέσουμε την ιστορία. Ήταν ένα είδος έρευνας θα έλεγα» υπογράμμισε.

Είναι σαφές ότι η σειρά είναι «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα», αλλά είναι μια φανταστική δραματοποίηση, εξήγησε.

Αλλά η συνολική ιστορία του Atlantic Crossing είναι αλήθεια: Η πριγκίπισσα Μάρθα είχε περισσότερη πρόσβαση στον πρόεδρο Ρούσβελτ από οποιοδήποτε άλλο άτομο, για παράδειγμα από τους συμβούλους του, μέχρι τον θάνατό του, και έκανε μια σημαντική προσπάθεια να βοηθήσει τη Νορβηγία κατά τη διάρκεια του πολέμου» ανέφερε ο δημιουργός της σειράς.