Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι το παρελθόν έχει περάσει - Τζωρτζ Μπους

Ελληνο-αμερικανική συνεργασία για την εξάλειψη του Αντισημιτισμού

7 Μαΐου, 2019

Η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στην προσπάθεια εξάλειψης του Αντισημιτισμού, η οποία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και των δύο χωρών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ συνεχάρη τον κ. Λιάντη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ως ειδικού απεσταλμένου για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Κατά τη συνάντηση οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία επίσης να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον γεωπολιτικό ρόλο της θρησκείας και τα περιστατικά θρησκευτικού εξτρεμισμού, που τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι χρειάζεται συνεργασία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο συνεργασίας και το περιεχόμενο των πολιτικών που θα στοχεύουν στη δραστική αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και την αφομοίωση των ανθρωπιστικών αξιών της θρησκευτικής ελευθερίας, του πλουραλισμού και του σεβασμού στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από το πιλοτικό πρόγραμμα μείωσης βλάβης για χρήστες ουσιών

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη φροντίδα των ουσιοεξαρτημένων χρηστών, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά...

Close