Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου - Louis Gabriel de Bonald

Ελληνική Λύση: “Πλυντήριο συγκάλυψης ευθυνών” η εξεταστική για τη “λίστα Πέτσα”

14 Ιανουαρίου, 2022

Τη διαφωνία της με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία και τις δημοσκοπήσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

   «Η Ελληνική Λύση, σεβόμενη την ψήφο του ελληνικού λαού, λειτούργησε θεσμικά καθόλη την διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για την λεγόμενη ‘λίστα Πέτσα’, με μοναδικό στόχο την διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα πολίτη. Υπό αυτό το πρίσμα, προτείναμε συγκεκριμένους μάρτυρες που θα βοηθούσαν στην ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης. Η κυβερνητική πλειοψηφία δυστυχώς αρνήθηκε να καλέσει οποιονδήποτε από τους προτεινόμενους μάρτυρες, μετατρέποντας μία κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία σε ένα ‘πλυντήριο’ συγκάλυψης ευθυνών», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

   «Η Ελληνική Λύση πιστεύει πως η συγκεκριμένη υπόθεση ενέχει σαφή χαρακτηριστικά σκανδάλου διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Η πάγια θέση μας ότι και τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να λογοδοτούν στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη πέραν πάσης ‘ασυλίας’ και ‘ακαταδίωκτου, επιβεβαιώνεται πλήρως στην συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτό και θα επιδιώξουμε».