Το μισό από το κακό που γίνεται στον κόσμο γίνεται από ανθρώπους που θέλουν να αισθανθούν σπουδαίοι. Δεν έχουν την πρόθεση να κάνουν κακό. Αλλά το κακό δεν τους απασχολεί. T.S. Eliot, 1888-1965, Βρετανός ποιητής

Έλληνες και Ιταλοί σεφ μαγείρεψαν ιταλικές συνταγές με γραβιέρα Νάξου, στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

17 Ιουνίου, 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Food Experience Graviera Naxos, το τριήμερο 14-16 Ιουνίου στη Νάξο, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σε αυτό έλαβαν μέρος Έλληνες και Ιταλοί σεφ οι οποίοι μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ συνδυασμένες με τη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και ξεχωριστά cooking lessons από Έλληνες σεφ, στα οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ηθοποιοί, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί, όπως η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, καθώς και η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στόχος του Food Experience Graviera είναι η προώθηση της ΠΟΠ Γραβιέρας, αλλά και η προσφορά μιας γαστρονομικής εμπειρίας στους επισκέπτες του νησιού.

Σημειώνεται ότι η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρη Καπούνη και τον πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννη Τσαμίχα, το επόμενο διάστημα σεφ της Νάξου θα βρεθούν στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, όπου θα μαγειρέψουν ελληνικές συνταγές με γραβιέρα Νάξου και παρμεζάνα.