Τα χρήματα είναι καλύτερα από τη φτώχεια έστω και μόνο για οικονομικούς λόγους ~ Woody Allen

«Ελεύθεροι να φύγουν 30/6 όσοι δεν έχουν συμβόλαιο»

10 Απριλίου, 2020

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει σε παραμονή, τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι στις 30 Ιουνίου. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αφορά εργατικό δίκαιο και το επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Sky Sport ο Νικ Ντε Μάρκο, κορυφαίος νομικός αθλητικού δικαίου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκωτία:42 ομάδες ψηφίζουν (18:00) για οριστική διακοπή

«Κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει, ούτε η FIFA, ούτε η FA, ούτε ο σύλλογος Αν θέλουν να φύγουν, φεύγουν» είπε ο Ντι Μάρκο ο οποίος εξήγησε όμως πως υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα παίξουν ρόλο εάν τελικά αποφασιστεί η επέκταση της αγωνιστικής περιόδου πέραν της 1ης Ιουλίου 2020. 
«Αυτό που είναι πολύ πιθανό να δούμε, είναι η βραχυχρόνια επέκταση των συμβολαίων με αποδοχές ανάλογες με αυτές που προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία. Ωστόσο αυτό δεν θα βολεύει όλες τις περιπτώσεις και δεν μπορεί να επιβληθεί. Για παράδειγμα, αν ένας ποδοσφαιριστής που μένει ελεύθερος πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, δύσκολα θα υπογράψει συμβόλαιο μερικών εβδομάδων. Επίσης, αν μιλάμε για συλλόγους μικρών κατηγοριών, ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τους παίκτες μετά τις 30 Ιουνίου. Συνεπώς, αν η απόφαση έχει οριζόντιο χαρακτήρα δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και το κλειδί θα είναι οι προσωπικές συμφωνίες» εξήγησε ο Ντι Μάρκο.

Επίσης, τόνισε ότι η επέκταση της σεζόν θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη θερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μια καλή λύση θα ήταν τα προσύμφωνα
«Τι θα συμβεί αν η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο; Αν δεν έχει ξεκινήσει τότε η μεταγραφική περίοδος, θα είναι μεγάλη αδικία για τους παίκτες που δεν ήθελαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους. Θα είναι όμως άδικο και για κάποιες ομάδες που ήθελαν να αφήσουν ελεύθερους κάποιους από αυτούς τους παίκτες. Μία πιθανή λύση θα ήταν τα προσύμφωνα. Έτσι, εάν ένας σύλλογος θέλει να κρατήσει έναν παίκτη, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να υπογράψει ανανέωση για δύο μήνες επειδή έχει ήδη συμφωνήσει με άλλο σύλλογο, τότε μπορεί αυτό το συμβόλαιο να τίθεται σε ισχύ μετά από δύο μήνες». Με άλλα λόγια ο Ντι Μάρκο προτείνει τα συμβόλαια που συνήθως τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, να μετατοπιστούν την 1η Σεπτεμβρίου. Βέβαια, το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι γίνεται σε αυτό το δίμηνο μεσοδιάστημα σε περίπτωση που ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αντιμετωπίσει τη μελλοντική του ομάδα! «Σίγουρα τίθενται και θέματα ακεραιότητας, αλλά δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δε νομίζω ότι μπορούμε να πούμε τι θα συμβεί, μέχρι να ξέρουμε πότε και με ποιον τρόπο θα επαναρχίσει η περίοδος» κατέληξε ο Ντι Μάρκο.
 Γ. Μανταίος

Read previous post:
Στη Λάρισα μεταβαίνουν Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Λιβάνιος. Κρίσιμη η κατάσταση στον οικισμό Ρομά, λόγω κορονοϊού

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, Covid-19, γι'...

Close