Τα μόνα πράγματα που μπορεί κανείς να θαυμάζει για πολύ, είναι τα πράγματα που θαυμάζει χωρίς να ξέρει γιατί. Jean Rostand, 1894-1977, Γάλλος επιστήμονας & φιλόσοφος

Ελ. Βόζεμπεργκ: Η Επιτροπή να αντιδράσει άμεσα, ρητά και κατηγορηματικά στην προκλητική στάση της Τουρκίας

20 Νοέμβριος, 2018

Νέα κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Άγκυρας σε βάρος των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών. 
Η κ. Βόζεμπεργκ έκανε αναφορά στους προκλητικούς χάρτες που δημοσίευσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας και “ εξαφανίζει” ολόκληρα ελληνικά νησιά, όπως τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα στα χωρικά τους ύδατα, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα τους. 
       Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι η Τουρκία προκαλεί σκόπιμα ένταση στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου,  κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, που οφείλει να σέβεται η Τουρκία ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ε.Ε.
      Τέλος η κ. Βόζεμπεργκ ρωτά την Επιτροπή «πώς σκοπεύει να αντιδράσει άμεσα, ρητά και κατηγορηματικά στην ως άνω προκλητική και αποσταθεροποιητική στάση της Τουρκίας, που παραβιάζει σκόπιμα τα κυριαρχικά δικαιώματα κράτους μέλους της Ε.Ε.;».   
Ν.Μ

 

Read previous post:
Προχωρά η υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα στη Θεσσαλονίκη

Προχωρά η υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα στη Θεσσαλονίκη, ενός έργου που θεωρείται από τα μεγαλύτερα στην...

Close