Είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες για τους πωλητές, να παινεύουν τις άσχημες πλευρές και να αφήνουν τα καλά σημεία να μιλήσουν μόνα τους. Robertt Smith Surtees, 1805-1864, Βρετανός συγγραφέας

Εκτός από το Zoom, έχει «απογειωθεί» παγκοσμίως και η πλατφόρμα Webex

H εποχή του κορονοϊού είναι η εποχή των βιντεοδιασκέψεων, γεγονός που έχει φέρει μαζικά στο προσκήνιο σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- τις αντίστοιχες πλατφόρμες. Εκτός από το Zoom, την «τιμητική» του έχει και το Webex της αμερικανικής εταιρείας Cisco, το οποίο κερδίζει χρήστες διεθνώς -συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας- με γρήγορο ρυθμό.

Το Webex έφθασε τον αριθμό ρεκόρ των 324 εκατομμυρίων χρηστών τον Μάρτιο, καθώς ολοένα περισσότεροι άνθρωποι συνεργάζονται ομαδικά με άλλους από το σπίτι τους, σπουδάζουν σε εικονικές τάξεις ή απλώς συνομιλούν.

«Το Webex εμφάνισε αύξηση κατά 2,5 φορές στην Αμερική, κατά τέσσερις φορές στην Ευρώπη και κατά 3,5 φορές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Η ανάπτυξη μας πηγάζει κυρίως από την επέκταση της τηλεργασίας, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της τηλεϊατρικής», ανέφερε ο αντιπρόεδρος Σρι Σρινιβάσαν της Cisco Collaboration, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι χρήστες του Webex έχουν συνολικά υπερδιπλασιαστεί από τον Ιανουάριο. Περισσότερες από 22 εκατομμύρια βιντεοδιασκέψεις την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Η Cisco διαβεβαίωσε ότι το Webex -που είναι παλαιότερο από το Zoom- διαθέτει πλήρη κρυπτογράφηση. Συνεπώς, εκτιμάται ότι είναι ασφαλέστερο σε σχέση με το Zoom, το οποίο έχει επικριθεί για προβλήματα κυβερνοασφάλειας και ελλιπούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Το Zoom, που δεσμεύθηκε ότι θα διορθώσει τα όποια προβλήματα στην πλατφόρμα του, είχε περισσότερους από 200 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες τον Μάρτιο, έναντι μόνο δέκα εκατομμυρίων πριν την πανδημία. Δεν είναι πάντως σαφές αν οι αριθμοί χρηστών του Zoom και του Webex είναι άμεσα συγκρίσιμοι, καθώς οι δύο πλατφόρμες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού των χρηστών που συμμετέχουν στις ομαδικές βιντεοδιασκέψεις.

Η τρίτη πλατφόρμα που έχει δει αύξηση χρηστών, αν και σε μικρότερο βαθμό, καθώς απευθύνεται σε πιο επαγγελματικό κοινό, είναι το Teams της Microsoft.

Read previous post:
Εξασφαλίζει το μέλλον του Κριστιάνο η «Pestana CR7»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει συγκεντρώσει ένα πολυποίκιλο χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, το οποίο σίγουρα θα τον κρατήσει απασχολημένο όταν αποφασίσει να...

Close