Έχει γίνει συνήθεια να διακηρύσσουμε τα δικαιώματά μας με απώτερο σκοπό να αμελήσουμε τα καθήκοντά μας. - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Έκθεση – φόρος τιμής στη Μπριόνα Τέιλορ

15 Απριλίου, 2021

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος μετά τον τραγικό θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ και μία νέα έκθεση τέχνης στην πατρίδα της, την πόλη Λούισβιλ στο Κεντάκι, τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της, επισημαίνοντας παράλληλα τα σοβαρά ζητήματα της ένοπλης βίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ.
 
Στην έκθεση στο Speed Art Museum με τίτλο «Promise, Witness, Remembrance» παρουσιάζεται το πορτρέτο της Μπριόνα Τέιλορ από την Έιμι Σέραλντ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2020 του Vanity Fair. Είναι η πρώτη φορά που το πορτρέτο εμφανίζεται δημόσια.
 
Πέρα από το πορτρέτο της Σέραλντ, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης έργα περισσότερων από 20 καλλιτεχνών, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα πραγματικών εμπειριών.
 
Τα θέματα της έκθεσης, τα οποία αναφέρονται και στον τίτλο της προέκυψαν από τη συζήτηση που είχε η επιμελήτριά της, Άλισον Γκλεν με τη μητέρα της Μπριόνα Τέιλορ, Ταμίκα Πάλμερ.
 
Στην ενότητα «Υπόσχεση» οι καλλιτέχνες εξερευνούν με διάφορα μέσα τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την ιστορία και τις υποσχέσεις, καθώς και το πως οι άνθρωποι βιώνουν ή δεν βιώνουν τις βασικές αρχές, τα ιδανικά του να είσαι Αμερικανός.