Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται. André Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

ΕΚΤ: Πιο αυστηρά κριτήρια δανεισμού βλέπουν οι τράπεζες το Q1 -Συγκρατημένη ζήτηση

23 Ιανουαρίου, 2019

Οι τράπεζες της ευρωζώνης αναμένουν πιο αυστηρά κριτήρια έγκρισης επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς καθώς και τη ζήτηση δανείων να είναι συγκρατημένη, σημείωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην τριμηνιαία έρευνα της.

«Η καθαρή ζήτηση για δάνεια συνέχισε να αυξάνεται (το τέταρτο τρίμηνο), αλλά οι τράπεζες αναμένουν συγκρατημένη ζήτηση τους επόμενους τρεις μήνες», υπογραμμίζει η ΕΚΤ στην έρευνά της σε 147 τράπεζες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το τελευταίο τρίμηνο του 2018, τα πιστωτικά κριτήρια – οι εσωτερικές κατευθυντήριες γραμμές ή τα κριτήρια έγκρισης δανείων – ήταν ευρέως σταθερά για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, αλλά πιο αυστηρά όσον αφορά τα καταναλωτικά, πρόσθεσε η ΕΚΤ.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2019, «οι τράπεζες αναμένουν ελαφρώς πιο αυστηρά πιστωτικά κριτήρια για επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια και ευρέως αμετάβλητα για καταναλωτικά και άλλα δάνεια προς τα νοικοκυριά».

Read previous post:
Βαριές απώλειες στη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες, τόσο για την παγκόσμια ανάπτυξη όσο και για...

Close