Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους. Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

ΕΚΤ: Ανησυχίες για «χτύπημα» στην ανάπτυξη από τον εμπορικό πόλεμο

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανησυχούν ότι ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος θα έχει πιο έντονο αντίκτυπο στην ανάπτυξη από ότι προβλέπουν οι τελευταίες οικονομικές τους εκτιμήσεις.

Τα πρακτικά από την συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 13 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες επισήμαναν πως οι τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ υποθέτουν ότι εξαγωγές θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό τα επόμενα τρία χρόνια.

«Το σενάριο αυτό πρέπει να θεωρείται σχετικά αισιόδοξο σενάριο» σημειώνεται στα πρακτικά της συνάντησης σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι τελευταίες τριμηνιαίες προβλέψεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη που παρουσίασε ο Μάριο Ντράγκι μετά τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, είναι υποβαθμισμένες κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 2 και 1,8% για το 2018 και 2019 αντίστοιχα.

Αλλά τα πρακτικά δείχνουν πως ορισμένα από τα μέλη πιστεύουν ότι οι υποβαθμίσεις των προβλέψεων για την ανάπτυξη δεν είναι όσο μεγάλες θα έπρεπε, δεδομένης της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων. «Στο πλαίσιο αυτό έγινε μια παρατήρηση ότι ορισμένοι από τους παράγοντες πίσω από τις αναθεωρήσεις μπορεί να μην αποδειχθούν τόσο μεταβατικοί» επισημαίνεται στα πρακτικά.

Read previous post:
ΣΕΒ: Οι Ελληνες πληρώνουν φόρους Σουηδίας, χωρίς να έχουν τις ίδιες υπηρεσίες

Φόρους Σκανδιναβίας πληρώνουν οι Ελληνες χωρίς να έχουν την προσφορά αντίστοιχων υπερεσιών επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του για...

Close