Υπάρχει σήμερα μια εθνικότητα ευρωπαϊκή, όπως στον καιρό του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη υπήρχε μια εθνικότητα ελληνική. Victor Hugo, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

«Εξοθρολογισμός και απλοποίηση των Αγώνων»

Η Κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κοΐκε δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να είναι απαραίτητη η διεξαγωγή «πιο απλών» Ολυμπιακών Αγώνων τον επόμενο χρόνο λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας  του κορονοϊού και ότι οι διοργανωτές συζητούν ήδη πιθανές αλλαγές.
 Τα σχόλια της Κόικε ήρθαν με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Yomiuriμ, η οποία  ανέφερε ότι εξετάζονται διάφορες επιλογές, όπως η υποχρεωτικά τεστ, οι λιγότεροι θεατές και ο περιορισμός στην κίνηση, από τους διοργανωτές.
 Η Κόικε  δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι τέτοιες συζητήσεις ήταν απαραίτητες
«Η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων απαιτεί συμπάθεια και κατανόηση των κατοίκων του Τόκιο και του Ιαπωνικού λαού», δήλωσε η Κόικε σε δημοσιογράφους.
 «Γι αυτό, πρέπει να εξορθολογίσουμε αυτό που πρέπει να εξορθολογιστεί και να απλοποιήσουμε αυτό που πρέπει να απλοποιηθεί.»
 Η Yomiuri, επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε ότι οι εξετάσεις PCR  (Polymerase chain reaction) θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους θεατές – εκτός από αθλητές και προσωπικό – και ο περιορισμός της κίνησης μέσα και έξω από το χωριό αθλητών, είναι μεταξύ των επιλογών που συζητούν η Ιαπωνία με τη ΔΟΕ.
 Σχετική συνέντευξη Τύπου, αναμένεται, σύμφωνα με το Reuters, αργότερα σήμερα από την οργανωτική επιτροπή.

 Α. Βαζογιάννης

Read previous post:
«Μπακς και Λέικερς φαβορί για τον τίτλο»

Οι Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, μαζί με τους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρον Τζέιμς, φέρονται, σύμφωνα με...

Close