"Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο" - Αδαμάντιος Κοραής

Εξελίξεις στην υπόθεση του Απ. Λύτρα δρομολογούν οι μηνύσεις αλλά και η ενεργοποίηση του panic button από τη σύζυγό του

19 Ιουνίου, 2024

Αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στο κατηγορούμενο σύζυγό της Απόστολο Λύτρα με προσωρινή κράτηση φαίνεται ότι προτίθεται να ζητήσει η δικηγόρος Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Διαβάστε επίσης: Αναζητείται για να συλληφθεί ο ποινικολόγος Α. Λύτρας για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί

Η κ. Πολυζωγοπούλου φέρεται να ενεργοποίησε χθες βράδυ το κουμπί πανικού ενώ παράλληλα κατέθεσε μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλοντας τον σύζυγό της για παραβίαση των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής μετοίκησης και της απαγόρευσης προσέγγισης, αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντός του, για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία. Έτσι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις, ανεξάρτητα από την ήδη ανοιχτή ανάκριση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος της δικηγόρου, Θέμης Σοφός, θα μεταβεί σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να την ενημερώσει για συμβάντα που καταγγέλει η εντολέας του ότι έλαβαν χώρα χθες το βράδυ οπότε και η παθούσα φέρεται να ενεργοποίησε το panic button.

Η δικηγόρος ισχυρίζεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του κατηγορούμενου μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα. Παράλληλα, κατήγγειλε στις διωκτικές Αρχές ότι ο κατηγορούμενος της έστειλε μηνύματα στο κινητό που θεωρούνται απειλητικά.

Ο κ. Σοφός φαίνεται ότι θα ζητήσει από τη δικαστική λειτουργό να αντικαταστήσει τους περιοριστικούς όρους με εντολή για προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου, όπως ορίζει ο νόμος.

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ακόμα ενός προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον του και ενός δικηγόρου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μηνύτρια, χθες το βράδυ, Τρίτη 18 Ιουνίου, πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου. Η δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδει σε αυτά τα πρόσωπα τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, υποδεικνύοντας ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα. Παράλληλα, φέρεται να μήνυσε τον σύζυγό της για παραβίαση περιοριστικών όρων, καθώς δεν παρέδωσε, όπως υποχρεώνεται με εντολή της δικαστικής Αρχής, τα κλειδιά του σπιτιού τους αλλά και γιατί ο κατηγορούμενος φέρεται να της έστειλε μηνύματα στο κινητό.

Και οι δύο μηνύσεις αναμένεται να διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ποινικολόγου φαίνεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κ. Πολυζωγοπούλου και να επισημαίνει πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ο κ. Λύτρας, για να μη συναναστραφεί με τη σύζυγό του, έστειλε άλλους για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Τονίζει, δε, πως όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ